Gemeni găsiţi morţi în frigider

Luni, 14 Martie 2016 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O femeie de 40 de ani a murit iar copiii pe care abia îi născuse au fost găsiţi morţi în frigider. Echipajul SMURD chemat să dea primul ajutor unei femei de 40 de ani care sângera după o naştere nesupravegheată medical au găsit cadavrele gemenilor abia născuţi de femeie într-o pungă menajeră, în frigiderul casei. Se bănuieşte că femeia, mamă a încă şase copii, a născut acasă şi apoi şi-ar fi ucis copiii. Femeia şi-a dat ultima suflare în timp ce echipajul SMURD care a intervenit la faţa locului încerca să o resusciteze. Cel care a sunat la poliţie a fost bărbatul femeii.
„A sunat un bărbat la 112, care a anunţat că a lui concubină a născut acasă şi se simte rău. Echipajul de urgenţă sosit a găsit copiii morţi. A decedat mai apoi şi mama. Ea nu prezenta alte urme de violenţă. Aşteptăm rezultatul autopsiilor iar acum am deschis in rem un dosar de urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de ucidere a nău–născutului de către mamă”, a declarat Vlad Grigorescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.  Se pare că bărbatul, care a fost văzut de vecini plângând pe holul casei, înainte de sosirea ambulanţelor, ar fi spus că soţia lui a ucis pruncii. Rămâne ca ancheta să confirme acest lucru.
„Odată ajunşi la locul solicitării am găsit o pacientă în stop cardiorespirator, nu a mai putut fi salvată. Femeia născuse recent. Am cerut să vedem şi nou născuţii şi atunci tatăl ne-a dus în altă cameră şi dintr-un frigider a scos o pungă de plastic menjeră în care se aflau cadavrele celor doi copii nou născuţi. Rămâne ca autopsia să stabilesacă dacă au murit din cauza hipotermiei sau la naştere sau cauza morţii este alta. Copiii nu păreau a avea malformaţii. Cât despre mamă, posibil ca şi cauza decesului acesteia să fie medicală, o hemoragie după o naştere nesupravegheată “,a spus dr. Liviu Călin, SMURD Galaţi.
Comunitatea rromă din zonă este în stare de şoc. „Aşa ceva la noi, rromii, nu s-a mai întâmplat. Noi iubim copiii. Am înşeles că şi-a omorât doi copii, nou născuţi, ea, care mai avea încă şase. Nici nu putem să credem. Dumnezeu şi anchetatorii vor stabili. Acum oamenii şi alte rude spun că de fapt ea a născut acasă, că nu ştia că e însărcinată şi că a văzut că copiii aveai malformaţii, s-a speriat şi cine ştie ce a făcut... Dar din ce am înţeles, femeia a născut astăzi, în casă, ea a intrat într-o hemoragie şi copiii erau născuţi cu un defect. Probabil, când i-a văzut, i-o fi ucis ea... nu ştiu adevărul. Probabil a intrat în şoc când a văzut în ce hal sunt copiii şi nu a realizat ce face“, a spus Ştefan Constantin, preşedintele rromilor din oraşul Galaţi. Vecinii ştiaa familia ca fiind una foarte săracă, cu mari greutăţi finaciare, dar tot nu vor să creadă că femeia şi-a ucis cu sânge rece nou–năsuţii. „O fi făcut depresie, cine o şti... Noi nici nu bănuiam că e însărcinată, ea era mai grăsuţă. Se plîngea că e bolnavă, că ar avea cancer. Ea era o mamă foarte bună pentru ceilalţi copii, dar cine ştie la naştere ce s-o fi întâmplat, a făcut depresie, nu ştiu, păcat de copilaşi. Ce să îi faci, sărăcia, depresia, boala...”, spunea Viorica Lazăr, o vecină a femeii.
Urmează ca autopsia să arate dacă într-adevăr femeia şi-a ucis copiii. Dacă este aşa, a plătit deja cu viaţa. Soţul ei era audiat la poliţie. În urmă au rămas şase copii mici.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu