Grădiniţa nr. 30 din Galaţi, modernizată cu fonduri europene Recomandat

Marți, 22 Iunie 2021 15:05
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost semnat contractul de finanţare europeană pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a Grădiniţei cu program prelungit nr. 30 din cartierul Ţiglina 3, informează Primăria municipiului Galaţi.
Principalele categorii de lucrări vizează: reabilitarea termică a clădirii; instalarea de panouri solare şi fotovoltaice; înlocuirea sistemului de distribuţie a apei calde; realizarea unei şarpante din lemn ignifugat cu învelitoare din ţiglă metalică; refacerea trotuarelor; refacerea tencuielilor exterioare şi a instalaţiilor sanitare.
Valoarea proiectului este de aproape 6 milioane de lei, din care aproximativ 2 milioane de lei reprezintă contribuţia de la bugetul local. Termenul de execuţie va fi de 9 luni de la semnarea contractului de lucrări care va fi lansat în licitaţie publică în perioada imediat următoare.
„Investim în educaţia copiilor cărora suntem datori să le asigurăm cele mai bune condiţii pentru dezvoltare şi învăţare. La Grădiniţa nr. 30, din cartierul Ţiglina 3, am prevăzut reabilitarea termică a clădirii, instalarea de panouri solare şi fotovoltaice, înlocuirea sistemului de distribuţie a apei calde, refacerea tencuielilor exterioare şi a instalaţiilor sanitare, precum şi refacerea trotuarelor. Este un proiect cu fonduri europene de aproape 6 milioane de lei, din care aproximativ 2 milioane de lei reprezintă contribuţia de la bugetul local“, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.
Implementarea proiectului va contribui la realizarea obiectivului specific al priorităţii de investiţii prin măsurile propuse care au drept scop creşterea eficienţei energetice a clădirii unităţii de învăţământ şi utilizarea energiei din surse regenerabile.
Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020; Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon; Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor; Operaţiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu