Hoţ în serie, prins de jandarmi într-un taxi Recomandat

Joi, 04 Iunie 2020 17:20
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un tânăr din Galaţi a fost prins de jandarmi după ce a furat un telefon mobil. Acesta era căutat în dosare penale având ca obiect furtul de bijuterii şi spargeri de locuinţe, atât în Galaţi cât şi în alte judeţe.

Astfel, miercuri, 03 iunie 2020, în jurul orei 23.30, în timp ce patrula pe raza secţiei 2 poliţie, un echipaj de jandarmerie a fost oprit de către trei persoane care au reclamat că un tânăr le-a furat telefonul mobil şi se află într-un taxi pe strada Constructorilor. Jandarmii au observat taxiul în cauză, iar în interiorul autoturismului a fost identificat un bărbat, în vârstă de 20 ani. Conducătorul autoturismului le-a spus jandarmilor că tânărul s-a urcat în maşina lui speriat de faptul că este urmărit de doi bărbaţi care vor să îl bată.

În urma verificărilor efectuate şi a declaraţiilor persoanelor implicate, jandarmii au stabilit că, în jurul orei 22.30, persoana în cauză a citit un anunţ pe o pagină de internet şi a contactat vânzătorul unui telefon mobil, cu intenţia de a-l cumpăra. După ce s-au întâlnit, tânărul a profitat de neatenţia vânzătorului angrenat în discuţii cu prietenii care îl însoţeau şi a fugit spre zona Ţiglina I. Pe drum, suspectul a aruncat telefonul mobil în vegetaţia din zonă şi s-a urcat într-un taxi.

În timp ce îl căuta prin oraş, partea vătămată a observat tânărul într-un taxi, iar în momentul în care s-a întâlnit cu patrula de jandarmerie le-a comunicat oamenilor legii cele întâmplate, datele maşinii şi semnalmentele tânărului.

Taximetristului i s-a părut ceva suspect atunci când a observat că tânărul nu are o direcţie precisă, iar când l-a întrebat ce se întâmplă, acesta i-a spus că este urmărit de doi bărbaţi care vor să îl bată. Din acest motiv, şoferul a decis să meargă spre poliţie, moment în care a fost oprit de către un echipaj de jandarmerie.

Toate persoanele au fost conduse la sediul poliţiei unde jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Telefonul nu a fost găsit, iar persoana în cauză nu a putut da date precise despre locul unde l-a aruncat, spunând că nu îşi aminteşte. De asemenea, în timpul întocmirii actelor de sesizare, jandarmii au constatat că tânărul este căutat în lucrări penale având ca obiect furtul de bijuterii şi spargeri de locuinţe, atât în Galaţi cât şi în alte judeţe. Cercetările sunt continuate de către poliţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu