Importanţa apei "predată" elevilor gălăţeni, de Ziua Mondială a Apei Recomandat

Miercuri, 20 Martie 2019 15:12
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest an, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a lansat, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, campania "Apă Pentru Toţi. Nu lăsăm pe nimeni în urmă". Scopul acestei campanii este: "Oricine eşti, oriunde te afli, apa este dreptul tău vital. Accesul la apă reprezintă pilonul de bază al sănătăţii publice şi, prin urmare, este esenţială pentru dezvoltarea durabilă şi pentru o lume stabilă şi prosperă. La nivel global, nu putem progresa ca societate, atât timp cât un asemenea număr de oameni trăiesc fără o sursă sigură de apă", se arată într-un comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A.) Prut-Bârlad.

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită de 26 de ani la data de 22 martie şi vizează concentrarea atenţiei asupra importanţei apei. Cu acest prilej, A.B.A. Prut-Bârlad prin Sistemul de Gospodărire a Apelor (S.G.A.) Galaţi organizează în aceste zile acţiuni de prezentare despre importanţa apei în şcolile din judeţul Galaţi, vizite cu elevi în laboratorul S.G.A. Galaţi, cu prezentarea unor experimente demonstrative, prezentări a sistemului informaţional şi a modului de intervenţie în cazul inundaţiilor sau poluărilor accidentale şi prezentări ale lucrărilor hidrotehnice.

"Societatea modernă în care trăim este datoare să se mobilizeze pentru a face faţă numeroaselor provocări, dintre care cele mai serioase privesc calitatea şi cantitatea resurselor de apă. De asemenea în vederea protecţiei apei şi a sănătăţii publice este necesară asigurarea furnizării colectării, canalizării şi epurării apelor uzate provenite din aglomerările umane", se mai arată în comunicatul A.B.A. Prut-Bârlad.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu