În 3 zile, aproape 100 de şoferi au rămas fără permis Recomandat

Marți, 10 Iulie 2018 16:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

99 de permise de conducere au fost reţinute şi 1.870 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii gălăţeni, în urma unei acţiuni având ca scop asigurarea respectării legislaţiei în domeniul rutier şi reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere.

"În perioada 06 - 08 iulie a.c., pe raza de competenţă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi s-a desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă la care au participat poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică, şi care a avut drept scop asigurarea respectării legii, prin prezenţa activă a poliţiştilor pe drumurile publice din judeţ, precum şi reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 1.870 contravenţii la regimul rutier, dintre care 520 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 217 pentru abateri ale pietonilor, 348 pentru neportul centurii de siguranţă, 23 pentru nerespectare de către biciclişti a prevederilor legale, 25 pentru folosirea telefonului mobil, 541 pentru alte abateri la regimul rutier. Au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 99 permise de conducere, dintre care 46 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 9 pentru consumul de alcool, 5 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. Totodată au fost reţinute 38 certificate de înmatriculare”, a precizat Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

Poliţiştii au constatat de asemenea, 22 infracţiuni la regimul rutier, fiind întocmite tot atâtea dosare de cercetare penală.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu