O fetiţă de numai 5 ani adusă la spital în comă alcoolică

Marți, 06 Martie 2018 15:58
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O copilă de numai 5 ani din comuna Schela a fost în mare pericol după ce, din greşeală, a confundat sticla de suc cu cea de vin. Copilei i s-a făcut rău şi atunci mama a chemat salvarea. Vinul fusese primit de tată de la un vecin căruia îi tăiase lemne. Omul a turnat în două căni, dar s-a luat cu treabă, mama fetiţei plecase să cumpere cartofi, iar pe masă se afla pe lângă sticla de suc cu vin şi o alta de suc care însă conţinea ce era trecut pe etichetă, adică suc.
"A greşit sticla. S-a jucat în casă şi deodată am întrebat-o ce are şi am văzut că merge împleticit, aşa. Şi după aceea i s-a făcut rău şi am adus-o la spital. A venit soţul cu sticla de vin şi a pus-o pe masă şi a băut o cană, că erau amândouă acolo, o cană de vin şi una de suc", povestea Ileana Andone, mama fetiţei. Un echipaj al ambulanţei a intervenit, dar cea mică era deja în comă. "Am intervenit cu un echipaj de ambulanţă în cazul unui copil, o fetiţă de cinci ani din Schela, care, pe fondul ingestiei accidentale de alcool a intrat în comă etanolică. După acordarea primelor îngrijiri, copilul a fost transportat la Spitalul Clinic de Pediatrie Galaţi", a declarat dr. Doina Ursu, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi. Copila era deja stabilizată când a ajuns la spital.
"A băut accidental o cană de vin, a confundat sticla de vin cu una de suc, în sticla de suc era vin. Avea o alcoolemie de unu la mie. Este pericol pentru un copil, probabil vinul a fost dulce şi de aceea a şi băut o cană mai mare", a declarat dr. Silvia Constantin Dinescu, Spitalul de Copii Galaţi. Părinţii fetiţei au împreună 7 copii. Sunt săraci, dar sunt oameni muncitori care au grijă de copii.
Totuşi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a început o anchetă. "Cazul a intrat în atenţia noastră, am demarat deja o anchetă. Am discutat cu serviciul social din localitate, este vorba despre o familie cu şapte copii. Copilul acesta are cinci ani, este cel mai mic dintre fraţi. Cel mai important este să vedem dacă a fost vorba despre o neglijenţă a părinţilor sau efectiv a fost o întâmplare nefericită. Nu am avut sesizări pentru această familie. Serviciul Social din localitate ne-a spus că este o familie care nu a ridicat niciodată probleme de acest gen", a declarat dr. Ciprian Groza, director adjunct DGASPC Galaţi. Copila nu va rămâne cu sechele, dar va mai avea nevoie de câteva zile de spitalizare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu