În Galaţi, se va construi cu ajutorul bisericii o clinică pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer Recomandat

Miercuri, 05 Iunie 2019 17:58
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Construirea clinicii pentru tratarea şi recuperarea copiilor bolnavi de cancer va începe în luna iulie 2019, în curtea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi. Acest proiect se derulează în cadrul Parteneriatului româno-german „Galaţi 2020”, prin conlucrarea în domeniul social între Arhiepiscopia Dunării de Jos, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale şi de Nord şi Biserica Evanghelică Lutherană din Landul Baden-Württemberg. Primăria Galaţi, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Ioan” din Galaţi şi Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi se află printre partenerii care sprijină acest proiect.

Pentru implementarea proiectului, în zilele de 3 şi 4 iunie au avut loc în Sala Episcop „Chesarie Păunescu” a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos întâlniri între reprezentanţii instituţiilor implicate. De asemenea, s-au desfăşurat şi sesiuni de comunicări în cadrul cărora specialiştii germani şi români au analizat şi propus următoarele etape de dezvoltare a proiectului. La întâlnirile informale au participat Mitropolitul Serafim al Germaniei şi Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos.

Proiectul cu o valoarea de 3,3 milioane de euro a fost analizat şi până la sfârşitul lunii iunie 2019 va fi semnat. Lucrările de construcţie şi de amenajare cu toate cele necesare vor începe în luna iulie 2019 şi au ca termen de finalizare 18 luni. Ambulatoriul va avea parter şi un etaj şi va fi prevăzut, pe lângă cabinetele specifice oncologice, şi cu un serviciu de anatomie patologică pentru realizarea de analize amănunţite în vederea stabilirii tipului de malignitate şi începerea tratamentului. Aparatul în valoare de 10.000 de euro pentru diagnosticul anatomo-patologic a fost deja achiziţionat cu sprijinul Mitropoliei Germaniei. Aproximativ 5.000 de copii din România sunt bolnavi de cancer, iar 400-500 de noi cazuri sunt diagnosticate anual, estimează autorităţile, care nu au însă o evidenţă exactă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu