×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Încă 10 gălăţeni premiaţi pentru activitate

 
Vineri, 14 Martie 2014 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Gala Culturii şi Patrimoniului Gălăţean au fost premiaţi şi anul acesta oamenii care au avut un rol important în conservarea, protejarea şi promovarea culturii şi a istoriei, evenimentul fiind găzduit miercuri seară de Teatrul Dramatic "Fani Tardini". Sala arhiplină de gălăţeni care preţuiesc cultura a fost martora decernării premilor unor oameni speciali, precum şi a momentelor artistice care au destins şi înveselit atmosfera. Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu din Galaţi, organizatorul acţiunii, le-a oferit celor prezenţi o seară inedită în compania unor oameni de valoare.
„E un moment special pentru că, după ediţia de anul trecut, ne-am gândit că anul acesta s-ar putea să nu mai facem niciun spectacol. Nu pentru că nu ar fi oameni de premiat în Galaţi, nu pentru că nu sunt oameni de cultură, nu pentru că nu sunt oameni de artă, nu pentru că nu sunt oameni care de-a lungul timpului, cu osârdie şi cu foarte multă muncă, au trudit pentru ceea ce înseamnă ca patrimoniul gălăţean să rămână în picioare. Şi dacă acest patrimoniu rămâne în picioare, asta e datorită muncii mai multor oameni. Ne-am gândit ca la această a II-a ediţie a Galei Culturii şi Patrimoniului să premiem o parte dintre acei oameni care s-au implicat profund în tot ceea ce înseamnă actul cultural al urbei", a spus Cătălin Negoiţă, directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu.
Astfel, pentru întreaga lor activitate şi contribuţie, au fost răsplătiţi şi anul acesta tot 10 persoane importante în peisajul cultural gălăţean: Ştefania Cojocaru (reprezentanta Asociaţiei "Tinerii şi viitorul") - pentru proiectele realizate cu tinerii, Marin Boroghină (dirijorul Fanfarei Centrului Cultural "Dunărea de Jos") - pentru activitatea Fanfarei, Aurel Vlaicu (city-managerul municipiului Galaţi) - pentru deschiderea faţă de proiectele culturale, Petrică Bratu (primarul comunei Tuluceşti) - pentru grija faţă de patrimoniu, Dănuţ Lefter (şeful Inspectoratului de Poliţie) - pentru protejarea monumentelor istorice, Monica Măciuceanu şi grupul Voces - pentru întreaga activitate de succes, Dan Basarab Nanu (directorul Muzeului de Artă) - pentru activitatea instituţiei, Rodoclia Zamfiropol (preşedinta comunităţii elene din Galaţi) - pentru proiectele culturale desfăşurate, posturile de televiziune "Express TV" şi "Vox TV" pentru difuzarea emisiunilor culturale şi prof. Dan Râpă Buicliu - pentru întreaga activitate.
Cu toate că atmosfera a fost una festivă şi veselă, finalul serii a fost deranjat de reacţia unui spectator - scriitorul Sterian Vicol a ţinut să îşi exprime nemulţumirea, strigând în faţa publicului că el şi ceilalţi colegi de breaslă nu sunt sprijiniţi de instituţiile de cultură, printre care se numără şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu din Galaţi. Momentul nu a durat mult, după care nemulţumitul a ieşit imediat din sală, chiar înainte de a fi anunţat finalul Galei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu