Incendii pe bandă rulantă în judeţul Galaţi Recomandat

Luni, 18 Ianuarie 2021 16:33
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ultimele zile, pompierii gălăţeni au intervenit la mai multe incendii cauzate în special de felul în care se asigură încălzirea, dar şi de neprotejarea coşului de fum de materialele din jur care erau combustibile.

Astfel, duminică, 17 ianuarie, două echipaje din cadrul Detaşamentului de pompieri Galaţi au fost solicitate la ora 12.00 să intervină la un incendiu din comuna Frumuşiţa, sat Tămăoani. Când au ajuns la locul evenimentului, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul gospodăriei. Cu toate că a fost localizat în limitele găsite, flăcările au mistuit 100 mp de acoperiş, fiind dereriorate bunurile din locuinţă. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat locuinţa învecinată.

Un alt incendiu la care au fost solicitaţi pompierii militari duminică a fost la Fârţăneşti. În urma incendiului izbucnit la o anexă gopodărească, a fost necesară intervenţia unei maşini de stingere din cadrul Gărzii Târgu Bujor. Cauza probabilă a incendiului este de natură electrică.

Alte trei incendii au avut loc la Munteni, Bălăşeşti şi Pechea. În incendiul din noaptea de duminică spre luni la Pechea, a ars o casă aflată în curs de demolare. Mai exact, când au ajuns pompierii, incendiul se manifesta generalizat, cu degajări masive de fum din cauza cauciucurilor depozitate în gospodărie. Au ars cei 100 de mp ai locuinţei nelocuite şi diverse bunuri depozitate în camere. Cauza probabilă este un scurtcircuit la un prelungitor defect în contact cu materialele combustibile din incintă.

Un alt incendiu, la Bălăşeşti, unde s-a deplasat de urgenţă o autospecială din cadrul Gărzii de intervenţie Bereşti. Din fericire, un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul gospodarilor care au văzut că le-a luat foc casa, limitând pagubele la doar 12 mp de acoperiş ars şi bunurile dintr-o cameră distruse. Cauza probabilă de incendiu este focul nesupravegheat. Proprietarul a aprins focul în sobă şi a părăsit locuinţa. Jarul căzut pe covor a aprins materialele combustibile din bucătărie, flăcările ajungând până la acoperiş.

Incendiul de la Munteni a afectat 15 mp din acoperişul unei locuinţe, cauza probabilă stabilită de echipajul din cadrul Secţiei de Pompieri Tecuci fiind coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu