Încep lucrările la noua creşă din Galaţi Recomandat

Vineri, 26 Noiembrie 2021 11:43
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi informează că, în urma licitaţiei publice, a fost atribuit contractul pentru reabilitarea clădirii din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, unde va funcţiona prima creşă pe care o va înfiinţa municipalitatea în ultimii 30 de ani, după ce au fost obţinute fonduri europene în acest scop.
Astfel, oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Asocierea Moviland Met SRL - Consumcoop - Submit SRL, iar valoarea contractului este de 1.677.046,48 lei fără TVA. Sunt prevăzute 16 luni pentru realizarea obiectivului, din care 4 luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţia lucrărilor.
Imobilul se află în patrimoniul municipiului Galaţi şi este format din două corpuri, cu regim de înălţime subsol, parter şi un etaj.
Prin proiect se prevede amenajarea spaţiului cu destinaţia de creşă, astfel încât să fie creat copiilor şi cadrelor didactice un mediu educaţional care să le ofere confort şi care să permită desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient.
Lucrările presupun consolidare, recompartimentare a spaţiilor necesare funcţionarii în bune condiţii a creşei şi reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalaţiilor pentru utilităţi, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci şi coşuri de gunoi, amenajarea spaţiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinaţiei spaţiului (mobilier pentru copii, echipamente joc), în urma unei achiziţii separate.
Primăria municipiului Galaţi a obţinut fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv, iar valoarea totală a proiectului este de 2.783.240,30 lei cu TVA, din care suma de 1.215.247,18 lei va fi asigurată de la bugetul local.
Proiectul cu fonduri europene a fost aprobat în cadrul POR 2014-2020-Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban - Prioritatea de investiţii 9.1 - Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunităţii (DLRC), precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu