Începe modernizarea Grădiniţei nr. 30 din Ţiglina 3 Recomandat

Miercuri, 26 Ianuarie 2022 10:57
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grădiniţa nr. 30, din cartierul Ţiglina 3, va intra în modernizare, după ce a fost atribuit contractul de lucrări şi au fost atrase fonduri europene, informează Primăria municipiului Galaţi.
Astfel, în urma licitaţiei publice, oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de Asocierea Ecoloptim SRL - Arhidesign GS SRL - Stiloterm SRL, iar valoarea contractului este de 3.978.680,00 lei fără TVA, fiind prevăzute 3 luni pentru proiectare şi 6 luni pentru execuţia lucrărilor.
Principalele categorii de lucrări vizează: reabilitarea termică a clădirii, instalarea de panouri solare, înlocuirea sistemului de distribuţie a apei calde, realizarea unei şarpante din lemn ignifugat cu învelitoare din ţiglă metalic, refacerea trotuarelor, refacerea tencuielilor exterioare şi a instalaţiilor sanitare.
Primăria municipiului Galaţi a atras fonduri europene pentru obiectivul „Reabilitarea şi eficientizarea energetică a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 30”, iar valoarea totală a proiectului este de aproape 6 milioane de lei cu TVA.
Implementarea proiectului va contribui la realizarea obiectivului specific al priorităţii de investiţii prin măsurile propuse care au drept scop creşterea eficienţei energetice a clădirii unităţii de învăţământ şi utilizarea energiei din surse regenerabile.
Proiectul este finanţat în cadrul  Programului Operaţional Regional 2014-2020; Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon; Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor; Operaţiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM, precizează municipalitatea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu