Începe reabilitarea cu bani europeni a blocului G1 din Micro 18

Joi, 15 Martie 2018 15:57
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a lansat proiectul pentru ”Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe G1 aferent Asociaţiei de proprietari nr. 388 din municipiul Galaţi” ceea ce înseamnă că reabilitarea cu fonduri europene va începe în scurt timp. Valoarea totală eligibilă a contractului este de 863.751,20 lei cu T.V.A din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 518.250,72 lei. Contractul de finanţare a fost semnat pe data de 27 decembrie 2017, iar perioada de implementare a proiectului este de 19 luni.

Lucrările prevăzute pentru reabilitare, în cadrul acestui proiect sunt: anveloparea clădirii, termoizolarea intradosului la casa scării, a plăcii peste subsolul şi de peste parter în zona cu spaţii comerciale sub apartamente, a ălanşeului de la uscător, termohidroizolarea terasei, schimbarea tâmplăriei cu profile din PVC culoare alb, cu geamuri termoizolante, înlocuirea liftului de persoane existent plus alte lucrări de reducere a pierderilor la nivelul instalaţiilor pentru transportul agentului termic şi a apei calde precum şi a eficientizării schimbului de căldură la nivelul corpurilor de radiator.

Un alt bloc ce va fi reabilitat cu fonduri europene este G8, despre care am scris AICI

De altfel, Primăria Municipiului Galaţi a promis că va accesa fonduri europene pentru reabilitarea a 17 blocuri din municipiul Galaţi. Mai multe informaţii puteţi găsi AICI

Licitaţia pentru creşterea performanţelor energetice a blocului G8 a fost câştigată de societatea gălăţeană Tancrad SRL, iar pentru blocul G1 a câştigat compania bucureşteană Romco System SRL.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu