Înşelăciuni cu aur fals, la case de amanet din Galaţi

 
Sâmbătă, 16 Decembrie 2017 11:47
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii gălăţeni au identificat patru persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune. "La data de 14 decembrie a.c., Poliţia Municipiului Galaţi a fost sesizată de reprezentantul unei societăţi comerciale din Galaţi, cu obiect de activitate amanet, despre faptul că în perioada 28 noiembrie - 14 decembrie, la punctele de lucru de pe raza municipiului, s-au prezentat mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova care au amanetat bijuterii prezentate, în mod fals, ca fiind din aur, în valoare totală de 35.000 lei.
În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 12:30, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 5 Poliţie au depistat în flagrant, la unul dintre aceste puncte de lucru, un bărbat de 24 ani din Republica Moldova care încerca să amaneteze o brăţară din metal galben cu greutatea de 42 grame pe care, în mod fals, o prezentase ca fiind din aur.
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în perioada 13 - 14 decembrie bărbatul respectiv a încercat să inducă în eroare reprezentanţii societăţii comerciale de trei ori, prezentându-le bijuterii din metal galben ca fiind din aur", se arată în comunicatul IPJ Galaţi. S-a stabilit, de asemenea, că acesta face parte dintr-un grup de patru persoane din Republica Moldova, cu preocupări infracţionale, ceilalţi trei fiind identificaţi în persoana unor bărbaţi cu vârste de 24 şi 25 ani. Cei din urmă sunt bănuiţi că, în perioada 28 noiembrie - 07 decembrie, ar fi comis şapte infracţiuni de înşelăciune cu acelaşi mod de operare, ei fiind daţi în consemn la frontiera de stat a României. În cauză poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi tentativă la furt.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu