Instituţiile militare de învăţământ îşi aşteaptă bobocii. Peste 2.500 de locuri disponibile Recomandat

Marți, 05 Februarie 2019 14:52
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Judeţean (CMJ) Galaţi, activitatea de recrutare a tinerilor (băieţi şi fete), absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ. Pentru anul de învăţământ 2019/2020, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul şi judeţul Galaţi cu o ofertă educaţională generoasă, după cum urmează:

1. Învăţământ pentru formarea ofiţerilor (studii universitare de licenţă): Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" Bucureşti - 9 locuri; Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" Sibiu - 264 locuri; Academia Forţelor Aeriene "Henri Coandă" Braşov - 184 locuri; Academia Navală "Mircea cel Bătrân" Constanţa - 108 locuri; Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" Bucureşti - 219 locuri; Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Târgu Mureş - 110 locuri (din care 50 pentru Târgu Mureş). Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 (24 ani pentru piloţi).

2. Învăţământ pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor (învăţământ postliceal): Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" Piteşti - 313 locuri pentru maiştri militari şi 323 locuri pentru subofiţeri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene "Traian Vuia" Boboc, judeţul Buzău - 245 locuri pentru maiştri militari şi 76 locuri pentru subofiţeri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu" Constanţa - 120 locuri pentru maiştri militari. Un procent de 25% din numărul total de locuri pentru formarea maiştrilor militari va fi rezervat absolvenţilor colegiilor militare liceale, declaraţi «Neadmis» la programele de studii universitare de licenţă. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 - pentru maiştri militari şi 35 de ani pentru subofiţeri.

3. Învăţământ liceal militar: Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza - 120 locuri; Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc - 120 locuri; Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" Alba Iulia - 120 locuri; Colegiul Naţional Militar "Tudor Vladimirescu" Craiova - 120 locuri; Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanţa - 120 locuri. Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 01 martie 2019.

4. Cursul de formare a ofiţerilor în activitate pe filiera indirectă, în anul şcolar 2018/2019, (cifră suplimentară): Şcoala de Aplicaţie pentru Logistică "General Constantin Zaharia": - Arma - "Căi Ferate" - 7 locuri. Se primesc candidaţi absolvenţi ai învăţământului universitar cu diplomă de licenţă în domeniile inginerie mecanică/ingineria transporturilor/inginerie civilă, cu specializarea vehicule pentru transportul feroviar/ingineria sistemelor de circulaţie feroviară/ căi ferate, drumuri şi poduri şi care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în cursul anului 2019. Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 03 aprilie 2019.

5. Cursul de formare a subofiţerilor în activitate pe filiera indirectă, în anul şcolar 2018/2019, (cifră suplimentară): Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene "Traian Vuia": - Arma - "Rachete şi artilerie antiaeriană" - 30 locuri. Se primesc candidaţi absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat şi care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în cursul anului 2019. Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 08 februarie 2019.

Ce trebuie să faci pentru a participa la concursul de admitere

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Galaţi; efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar Galaţi); definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Galaţi; susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare - Constanţa; participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ. Pe toată durata pregătirii în instituţiile militare de învăţământ se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi.
Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Galaţi, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Galaţi, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08:30 - 16:30, marţi între orele 10:30 - 18:30. Detalii suplimentare se găsesc şi online pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale şi pe pagina de facebook a Centrului Militar Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu