Investiţie finalizată pe DJ255 (FOTO) Recomandat

Miercuri, 29 Septembrie 2021 11:33
Publicat în Eveniment

O nouă investiţie a fost finalizată pe drumurile judeţene din Galaţi. Este vorba de modernizarea a 34,61 de km pe DJ255, pe ruta Pechea – Suhurlui – Rediu – Cuca – Fârţăneşti – Măstăcani – intersecţia cu DN26. Valoarea totală a investiţiei este de 70.959.759 de lei, fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), informează Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.

„Noul drum face legătura între valea Prutului şi centrul judeţului, unind două dintre cele mai circulate drumuri din judeţul Galaţi – DJ 251 şi DN26. De fapt, este pentru prima oară cand se intervine cu lucrări ample de modernizare pe acest drum. Ba mai mult, între Cuca şi Fârţăneşţi a fost realizat un drum nou. Pe o porţiune de 11 km drumul era de pământ, astfel încât acest tronson a fost practic construit de la zero. S-a intervenit la fundaţia drumului, au fost realizate ziduri de sprijin pentru stabilizarea terenului, s-a folosit un material care să împiedice transmiterea fisurilor şi s-a utilizat un asfalt cu polimeri, mult mai rezistent la variaţiile de temperatură. Este o investiţie finanţată în cadrul SUERD, acolo unde judeţul Galaţi a câştigat aproape jumătate din banii europeni alocaţi pentru 12 judeţe riverane Dunării. Practic, din 13 proiecte eligibile pe infrastructură rutieră, 5 au fost ale Galaţiului. Astfel, judeţul nostru a atras aproximativ 70 de milioane de euro din cele 150 de milioane de euro alocate de Uniunea Europeană pe această componentă de finanţare. Această investiţie cu fonduri europene a însemnat şi o infuzie de bani în economia locală, fiind create locuri de muncă de-a lungul implementării proiectului“, precizează Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Concret, în cadrul acestei investiţii s-au realizat următoarele: 8 poduri modernizate; 153 de podeţe noi; 30 de km sisteme de colectare a apelor pluviale; ziduri de sprijin pentru consolidarea drumului; 14 staţii pentru transportul public de persoane; 52 de km marcaje rutiere longitudinale rezonatoare; parapeţi de protecţie; 570 de indicatoare rutiere. VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu