Joaca de-a transportul public, în Galaţi: ieri mai puţine, astăzi mai multe autobuze Recomandat

Miercuri, 18 Martie 2020 12:49
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Transportul public din Galaţi este subiectul multor nemulţumiri după ce, în anul 2016, au fost interzise caşcarabetele (maxi-taxi). Cele mai multe nemulţumiri erau legate de starea mijloacelor de transport în comun. Autobuze, troleibuze, tramvaie, toate capacităţile de transport ale Transurb SA erau foarte vechi. În utimii ani, parcul auto al societăţii care asigură transportul public a fost reînnoit cu 17 tramvaie, 40 de autobuze noi şi 20 de minibuze, însă aglomeraţia care se creează în orele de vârf rămâne în topul reproşurilor adresate societăţii Transurb SA.

În ultimele zile însă, internetul a fost inundat de fotografii cu îmbulzeala din mijloacele de trasport, în condiţiile în care, pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, autorităţile îndeamnă populaţia să folosească mijloacele de transport în comun cât mai puţin şi cu precauţie. Cu atât mai mult a creat reacţii negative şi anunţul societăţii Transurb prin care informa populaţia că din cauza închiderii şcolilor şi a reducerii activităţilor în multe instuţii de stat, dar şi private, societatea va aplica toată săptămâna programul de weekend. În decizia luată ca urmare a unei adrese primite din partea instituţiei sub autoritatea căreia funcţioneaza Transurb, adică Primăria municipiului Galaţi, s-a ţinut cont şi de faptul că pensionarii, care reprezintă una dintre categoriile sociale care folosesc intensiv transportul în comun şi care în contextul pandemiei de coronavirus, sunt cei mai vulnerabili, ar fi trebuit să stea acasa. Numai că efectul nu a fost cel scontat, pensionarii continuă să aglomereze mijloacele de transport în comun, iar gălăţenii care sunt nevoiţi să meargă la serviciu s-au văzut nevoiţi să stea, la prima oră a dimineţii, ca sardelele, suflându-şi unul altuia în ceafă.

Problema însă s-a rezolvat în regim de urgenţă. Începând de astăzi, miercuri, 18 martie 2020, societatea Transurb suplimentează numărul mijloacelor de transport în comun cu 22 de capacităţi, după cum urmează: traseul 102 va beneficia de un plus de 6 autobuze (14 în total), traseul 11 - 4 autobuze (10 în total), traseele 10, 24, 26, 28, 39 - câte 2 autobuze în plus, iar pe traseele 7 şi 44 se va suplimenta cu încă un autobuz. „Societatea noastră nu poate schimba traseele, numărul capacităţilor ce deservesc populaţia sau programul acestora după bunul nostru plac. Schimbările se fac ca urmare a deciziilor administraţiei locale. În contextul pandemiei de coronavirus, pentru a se evita aglomeraţia, cât şi pentru menţinerea distanţei de siguranţă între călători, din data 18 martie 2020, a fost suplimentat graficul de transport cu 22 autobuze pe 9 trasee. Recomandăm tuturor gălăţenilor să evite zonele aglomerate şi să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun doar dacă sunt nevoiţi. Este, în primul rând, o măsură de siguranţă pentru sănătatea tuturor. Şi a călătorilor, dar şi a angajaţilor noştri”, a declarat Mihai Cadinoiu, directorul Transurb SA.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu