Jos cablurile! Galaţiul implementează NETCITY în zona Spitalului Judeţean Recomandat

Marți, 19 Iunie 2018 18:40
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Primăria municipiului Galaţi a dat avizul de acces pe domeniul public companiei RCS-RDS pentru proiectarea, realizarea şi deservirea infrastructurii ce ţine de realizarea unei canalizaţii subterane pentru telecomunicaţii şi implementarea conceptului de NETCITY în zona Spitalului Judeţean, astfel încât să dispară păienjenişul de cabluri de pe stâlpi. ”Este inestetic dar şi periculos, dacă avem în vedere că aceşti stâlpi suportă o greutate mult prea mare. Sper ca lucrările să meargă în ritm alert, iar Galaţiul să intre în rândul oraşelor care au astfel de infrastructură subterană de comunicaţii. Oraşul nostru este al şaselea oraş din ţară care implementează acest sistem de reţele integrate şi interconectate, amplasate exclusiv subteran", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Autorizaţiile au fost solicitate de către reprezentanţii companiei pentru doar doua zone ale oraşului. Este vorba de Zona 1 - Spitalul Judeţean, care curpinde Micro 17, 18, 19, 20 şi 21 şi Zona 2 - Palatul de Justiţie, care curpinde Ţiglina 1, Mazepa I şi Mazepa II.   Unde se fac lucrări în Zona Spitalului Judeţean   Primele 3 etape, care vizează segmentul strada Brăilei (de la strada Frunzei până la Inelul de Rocadă) ale acestui proiect sunt:
- Canalizaţie subterană pentru amplasarea de reţele de comunicaţii Zona 1- Spitalul Judeţean - între strada Frunzei şi strada Argeş, lucrare ce are ca termen 19.06.2018
- Canalizaţie subterană pentru amplasarea de reţele de comunicaţii Zona 1- Spitalul Judeţean - între strada Argeş şi strada Nămoloasa, lucrare ce are ca termen 04.07. 2018
- Canalizaţie subterană pentru amplasarea de reţele de comunicaţii Zona 1- Spitalul Judeţean - între strada Nămoloasa şi Inelul de Rocadă (termenul va fi stabilit după  finalizarea celei de-a doua etape şi obţinerea avizului de lucrări edilitare).
Constructorul care execută aceste lucrări este S.C. Florin Selcom Construct S.R.L., iar valoarea totală a proiectului (toate cele 3 etape) este 6.646.065 lei (investiţie) şi 71.730 lei (organizarea de şantier).
Primăria municipiului Galaţi urmează să încaseze o taxă anulă în valoare de 256.669,75 lei, pe o perioadă de 49 de ani pentru zonele în care a fost solicitat accesul pe domeniul public.
Acest proiect aduce ca beneficii majore eliminarea riscului de deteriorare a cablurilor pe timpul furtunilor, îmbunătăţirea aspectului vizual general şi urbanistic al oraşului şi optimizează modalităţile de frurnizare de servicii către cetăţenii municipiului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu