Judeţul Galaţi, sub COD GALBEN de ceaţă, chiciură şi polei, toată dimineaţa Recomandat

Joi, 16 Ianuarie 2020 08:23
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineaţă, joi, 16 ianuarie 2020, o atenţionare de vremeră severă imediată (nowcasting) de tip Cod Galben pentru judeţul Galaţi, valabilă în intervalul orar 05:00 - 10:00. Potrivit ANM, în intervalul de timp precizat se vor semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, iar pe arii restrânse depuneri îngheţate (chiciură şi polei). Vizate de această atenţionare nowcasting sunt şi judeţele Bacău, zona joasă, Botoşani, Suceava, zona joasă, Neamţ, zona joasă, Vrancea, zona joasă, Iaşi şi Vaslui.

Ce sunt sfătuiţi şoferii

Având în vedere condiţiile meteorologice din această perioadă, pentru evitarea evenimentelor rutiere în trafic, poliţiştii fac următoarele recomandări tuturor conducătorior auto care pleacă la drum:
- Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Echipaţi-vă maşina corespunzător şi nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant!
- Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie- dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii, elemente care trebuie să funcţioneze foarte bine;
- Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, întrucât puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi, cu precădere, frâna de motor! Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Nu efectuaţi depăşiri riscante!
- Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de kilometri pe oră în localităţi, sau 50 de kilometri pe oră în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă!

De asemenea, potrivit Instituţiei Prefectului Judeţul Galaţi, au fost convocaţi mai mulţi factori decizionali implicaţi în soluţionarea unor situaţii precum îngreunarea traficului pe dumurile naţionale şi judeţene din cauza avertizărilor de vreme rea primite din partea Agenţiei Naţionale de Meteorologie. „Toţi cei implicaţi în gestionarea unor astfel de situaţii (Secţia Judeţeană de Drumuri Naţionale, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, responsabili din cadrul Consiliului Judeţean Galaţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă) au comunicat că sunt pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune. Transmitem şi pe această cale atenţionări conducătorilor auto. Le recomandăm tuturor să fie prudenţi şi să respecte indicaţiile echipajelor de poliţie şi ale celor care se ocupă de administrarea drumurilor judeţene pentru a evita orice eventual eveniment neplăcut“, precizează Prefectura Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu