Judeţul Galaţi intră sub COD GALBEN de ninsori şi vânt puternic Recomandat

Joi, 21 Februarie 2019 20:12
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică valabilă în perioada 22 februarie, ora 14:00 - 23 februarie, ora 16:00. Potrivit ANM, fenomenele vizate sunt: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată. Astfel, în intervalul menționat se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, la început vor fi ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45...55 km/h. Local se va forma ghețuș.

ANM menţionează că vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale. Vremea se va menține rece până luni, 25 februarie.

De asemenea, ANM a emis şi o atenţionare meteorologică de tip Cod Galben, valabilă în perioda 22 februarie, ora 16:00 - 23 februarie, ora 16:00. Potrivit ANM, fenomenele și zonele vizate sunt: intensificări susținute ale vântului în Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, viscol la munte. În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90...100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

harta

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu