Jumătate din Galaţi, fără apă potabilă Recomandat

Miercuri, 16 Ianuarie 2019 19:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În această după amiază, când s-au întors de la serviciu, gălăţenii din 11 cartiere au avut surpriza să constate că nu au apă potabilă. S-au întrebat unii pe alţii ce se întâmplă, însă răspunsul l-a putut afla doar o mică parte dintre aceştia. Este vorba despre cei care au avut inspiraţia să caute informaţia pe facebook, pentru că din altă parte nu aveau de unde afla. 

”O avarie pe reţeaua electrică ce alimentează Uzina de Apă nr. 2 a condus la sistarea alimentării cu apă potabilă a consumatorilor din cartierele: Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, Siderurgiştilor Vest (partial), Ţiglina I, II, Mazepa I, II. Echipele SDEE Distribuţie au intervenit în regim de urgenţă. În jurul orei 18.35 s-au finalizat manevrele specifice de realimentare cu energie electrică a Uzinei 2. Imediat după repunerea sub tensiune, Apă Canal a pornit pompele şi manevrele de realimentare cu apă potabilă a consumatorilor. Estimăm că până la orele 19,30 toţi consumatorii din zona afectată vor avea apă potabilă în parametri”, anunţa Apă Canal SA pe profilul instituţiei de facebook, unde are doar 1800 de persoane care urmăresc profilul. Restul miilor de cetăţeni din Galaţi nu pot decât să se întrebe ce se întâmplă, căci până aproape de orele 20.00, pe site-ul instituţiei nu era anunţat nimic în acest sens. Nici SDEE Distribuţie nu a informat despre această avarie pe niciun canal de comunicare.  

UPDATE: Ora 20.30 - Furnizarea apei potabile a fost oprită la scurt timp după repornire. Apă Canal SA informează: ”Înregistrăm fluctuaţii de tensiune pe reţeaua electrică ce alimentează Uzina 2. S-au oprit din nou pompele. Echipele SDEE şi Apă Canal verifică situaţia”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu