La Galați, căldura caniculară dă bătai de cap în special vârstnicilor Recomandat

Joi, 30 Iulie 2020 16:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimele două zile, în care mercurul termometrelor trecea şi de 40 de grade la soare, în special vârstnicii, au început să aibă probleme de sănătate. Unii au căzut pe străzii, alţii, bolnavi cronic, au suferit acutizări ale afecţiunilor deja existente din cauza caniculei.

„În ultimele 24 de ore, serviciul nostru a intervenit pentru trei pacienți căzuţi în locurile publice, pe fondul caniculei. Doi în Galaţi şi unul la Târgu Bujor. Erau persoane peste 50 de ani. În perioada asta numărul de solicitări pe fondul caniculei şi pe fondul decompensării pacienților cronici a crescut cu 10-15%“, a precizat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.

În continuare li se recomandă vârstnicilor să nu iasă din case, pe cât se poate, decât seara şi la prima oră a dimineţii. Acum cu atât mai mult ar trebui să respecte această regulă, deoarece efectelor adverse ale caniculei li se adaugă şi riscul de contaminare cu noul coronavirus. Mulţi dintre ei sunt bolnavi cronic şi canicula combinata cu purtarea măştii le va creşte şi mai mult senzaţia de căldură.

Odată cu codul galben de caniculă, în oraş funcționează mai multe puncte de prim-ajutor organizate de către Serviciul de Asistenţă Medicală al Primăriei Galaţi. Din păcate, mulți gălăţeni vârstnici ignoră căldura şi ies la cumpărături şi la orele prânzului când este foarte cald.

„Le oferim şi apă, îi sfătuim cum să se protejeze. Au venit oameni mai în vârstă care au solicitat să îşi verifice tensiunea, mai ales că afară este foarte cald şi au şi masca care bănuiesc că e greu de ţinut mai ales de ei care au şi probleme cronice“, a spus Laura Oprea, Serviciul de Asistenţă Medicală al Primăriei Galaţi, aflată la punctul de prim-ajutor din Piaţa Centrală, de la hale.

Purtarea hainelor deschise la culoare, făcute din fibre naturale, şi hidratarea, chiar şi cu 3 până la 6 litri de apă, în funcţie de activitatea pe care o fac, sunt sfaturi pe care medicii ni le dau tuturor pentru a trece cu bine de această perioadă caniculară.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu