La Galaţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară

 
Duminică, 25 Februarie 2018 14:22
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile locale se mobilizează pentru a nu fi luate prin surprindere de vremea severă ce urmează să afecteze şi judeţul Galaţi. Pentru următoarea perioadă au fost emise de Administraţia Naţională de Meteorologie două avetizări: Cod galben de ninsori viscolite, valabil în intervalul 26 februarie, ora 04.00 – 27 februarie, ora 20.00, şi Cod portocaliu de ger, valabil în intervalul 26 februarie, ora 03.00 – 1 martie, ora 10.00.
Instituţia Prefectului – judeţul Galaţi a anunţat că, în această dimineaţă (duminică, 26 februarie 2018), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a decis măsurile necesar a fi aplicate în următoarele ore. Astfel, începând din această seară (duminică, 25 februarie 2018), de la ora 22.00, se va activa Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor la nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Direcţia de Sănătate Publică va lua măsuri pentru ca persoanele care erau planificate la dializă şi gravidele la termen să ajungă în unităţile spitaliceşti înainte de debutul fenomenelor periculoase. Inspectoratul Şcolar Judeţean va analiza punctual şi va decide, împreună cu primarii, suspendarea cursurilor în şcoli, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, acolo unde situaţia o impune.
S-a dispus, de asemenea, suplimentarea numărului echipelor de intervenţie în vederea remedierii cu maximă operativitate a avariilor apărute la reţelele de furnizare a utilităţilor publice către populaţie (electricitate, gaze, apă, încălzire), iar Sucursala Regională Căi Ferate Galaţi va verifica sistemele de încălzire la toate garniturile de tren pentru transport călători, înaite de plecarea în cursă.
În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, a dispus atenţie sporită la nivelul tuturor Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă, prioritare fiind identificarea persoanelor fără adăpost şi transportarea lor în centrele de cazare temporară special amenajate, precum şi monitorizarea persoanelor vârstnice care locuiesc singure. Se vor intensifica în acest sens şi patrulările echipajelor de poliţie, jandarmerie şi poliţie locală.
Pe durata avertizărilor, se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig. Deplasarea în afara localităţilor de domiciliu se va face numai cu maşini echipate corespunzător, cu informarea prealabilă asupra stării drumului care urmează a fi parcurs şi cu respectarea indicaţiilor echipajelor de poliţie.

Poliţia Locală a anunţat, la rândul său, că în ultimele două nopţi poliţiştii locali au internat şase persoane fără adăpost, iar alte 24 au refuzat internarea. Începând de astăzi (duminică, 25 februarie 2018), poliţiştii locali îi vor interna în centrele de ocrotire sau, după caz, la unităţile medicale pe toţi oamenii fără adăpost, chiar dacă unii dintre ei vor refuza. Pe parcursul lunii ianuarie, poliţiştii locali au internat 20 de persoane, alte 38 refuzând internarea.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu