La Galaţi, se pun bazele unui Institut Virtual al Dunării Recomandat

Sâmbătă, 27 Iunie 2020 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi şi Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi s-au întâlnit, într-o primă etapă, în echipe mixte de specialişti, în vederea identificării unor direcţii principale de cooperare cu efecte economice şi sociale importante pentru comunitatea gălăţeană.

Acest parteneriat are ca principale obiective accesarea de fonduri europene pe direcţii strategice de cercetare, dezvoltare, inovare, realizarea unor programe de instruire în domenii specifice activităţii portuare; implicarea părţilor în proiecte de modernizare, informatizare automatizare structuri portuare; optimizare transport naval; activităţi de mediu ş.a.

Cele două instituţii vor putea organiza astfel acţiuni complexe de cercetare, dezvoltare, inovare şi transfer de cunoştinţe, cu efecte benefice pentru ambele părţi. Un exemplu de acţiune comună poate fi cea de audit energetic, pe baza căreia să fie propuse strategii de eficientizare energetică a porturilor.

Printr-o acţiune concertată comună se poate pune baza unui Sistem Integrat de Mediu în structurile APDM, ca şi colecţii de informaţii ştiinţifice, utile pentru dezvoltarea unor proiecte viitoare. O strategie comună pe termen mediu ar putea viza de asemenea crearea unui Institut Virtual al Dunării, care să reunească specialiştii în domeniu, la nivel naţional şi internaţional.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu