La Târgu Bujor, votare cu incidente Recomandat

 
Duminică, 27 Iunie 2021 18:27
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La secţia de votare nr. 214 din oraşul Târgu Bujor, judeţul Galaţi, preşedintele secţiei a anunţat jandarmul care asigură paza cu privire la faptul că un alegător şi-ar fi fotografiat buletinul de vot. 

La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare din cadrul Poliţiei Oraş Tg. Bujor, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 70 ani, din oraşul Tg. Bujor, şi-a fotografiat buletinul de vot în timp ce se afla în interiorul cobinei de vot. Persoana a prezentat pe telefonul mobil fotografia buletinului de vot, precizând că a dorit să aibă amintire faptul că a votat. Faţă de persoana în cauză s-a luat măsura sancţionării cu amendă contravenţională de 600 lei.

Până la ora 15.40, la nivelul  Comandamentului format din structuri MAI pentru coordonarea alegerilor locale parţiale pentru funcţia de primar al oraşului Tg Bujor, înfiinţat la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, au fost sesizate un număr de 18 posibile fraude electorale după cum urmează:

- 9 au fost cu privire la votul pe liste electorale, 6 dintre acestea au fost infirmate, la 3 se efectuează verificări;

- 1 sesizare privind fotografierea listelor electorale de către un membru al comisiei dintr-o secţie de votare, care nu s-a confirmat;

- 8 sesizari la 112 din care 2 confirmate, 4 neconfirmate, 2 se efectuează verificari.

Una dintre sesizări a fost cu privire la faptul că un banner cu un candidat la funcţia de primar al oraşului Târgu Bujor este afişat la sediul unei societăţi comerciale în apropierea unei secţii de votare. Administratorul societăţii comerciale a fost sanctionat contravenţional cu 1400 lei, în baza Legii 115/ 2015

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu