La un pas de moarte după ce a fost înţepat de viespi (FOTO) Recomandat

Joi, 11 Iulie 2019 15:49
Publicat în Eveniment

Intervenţie de urgenţă a elicopterului SMURD Galaţi, joi, 11 iulie 2019, pentru salvarea unui bărbat care a fost înţepat de viespi. Bărbatul, de loc din Moscu, se afla în gospodărie când a fost atacat şi înţepat de mai multe ori în zona capului. Deja intrase în şoc anafilactic. Intervenţia echipajului de pe elicopter a fost la limită, dar au reuşit să îi salveze viaţa. Omul se ştia senibil la înţepăturile insectelor, dar nu şi-a luat măsuri de precauţie.

"Am preluat un bărbat aflat în şoc anafilactic prin înţepătură de viespe. Dumnealui se ştia cu problema asta. A avut două sau trei înţepături, dar nu are importanţă numărul înţepăturilor, ci timpul scurs de la înţepătură până la intervenţia medicală. Ar mai fi lipsit foarte puţin până să se asfixieze, deja era cu edem al limbii la un timp foarte scurt după înţepătură, asta înseamnă că în câteva minute putea să facă edem glotic şi se asfixia. Acum este în afara oricărui pericol", a precizat dr. Liliana Dragomir, medic SMURD Galaţi.

Tot joi, la distanţă de o oră, un echipaj medical de urgenţă al Ambulanţei a intervenit la Suceveni pentru un alt bărbat, de 35 de ani, înţepat de albine. În acest caz, medicii au reuşit să îl pună pe picioare la faţa locului şi nu a mai necesitat transport şi internare la Galaţi. Acesta ajuta la un stup, dar nu purta echipament de protecţie, la fel cum se pare că făcuse şi bărbatul înţepat de viespi de la Moscu.

Medicii recomandă, ca în această perioada de muncă în stupină, lucrătorii să poarte echipamente de protecţie şi dacă cumva se ştiu şi alergici, trusa medicală de prim ajutor pentru şoc anafilactic să nu lipsească din dotare. De asemenea, foarte important, să nu consume alcool. Ambele victime sunt acum în afara oricărui pericol.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu