LIBERTY Galaţi, sprijin financiar pentru „Catedrala siderurgiştilor” Recomandat

Luni, 16 Mai 2022 13:27
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

LIBERTY Galaţi şi Fundaţia GFG anunţă că vor susţine financiar şi logistic finalizarea lucrărilor de pictură la Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Nicolae”, în parteneriat cu Arhiepiscopia „Dunării de Jos” şi cu Primăria Municipiului Galaţi. Proiectul face parte dintr-un program amplu de implicare în comunitate care include proiecte sociale, de educaţie şi filantropice.

Ajay Aggarwal, President LIBERTY Steel Group Europe şi Board Chairman LIBERTY Galaţi, a declarat: „Suntem încântaţi să extindem parteneriatul cu Arhiepiscopia "Dunării de Jos", în beneficiul enoriaşilor, al copiilor şi tinerilor şi să colaborăm cu toţi partenerii din Galaţi pentru a dezvolta comunităţile noastre prin programe sociale şi educaţionale realizate la nivel local. Ne bucurăm să susţinem Arhiepiscopia pentru a finaliza lucrările de pictură în interiorul bisericii. Alături de Fundaţia GFG am lansat un program de învăţământ profesional dual pentru elevii din Galaţi şi avem în plan să dezvoltăm alte proiecte comunitare de impact, în parteneriat cu municipalitatea şi cu alte autorităţi locale”.

Preotul Gelu Aron, Consilier administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei, a adăugat: „În cadrul întâlnirii recente între reprezentanţii platformei siderurgice LIBERTY şi ai Fundaţiei GFG cu conducerea Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost stabilit un proiect de colaborare în domeniile social şi filantropic, în special pentru sprijinirea copiilor aflaţi în dificultate şi cu risc de abandon şcolar. În acelaşi timp, LIBERTY va sprijini continuarea şantierului de la Biserica Siderurgiştilor, aflată la intrarea în complexul siderurgic”.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Nicolae” se află pe terenul companiei, fiind construită prin efortul acesteia în timp record şi sfinţită în anul 2002. Cunoscută sub numele de „Catedrala siderurgiştilor” această biserică este singura de acest tip din România, dar şi locul de rugăciune preferat de mulţi angajaţi şi contractori ai LIBERTY Galaţi şi enoriaşi din zonă. Noua investiţie va sprijini finalizarea picturii interioare, în conformitate cu planul iconografic aprobat de către Patriarhia Română. Lucrările se vor realiza în două etape: iulie – noiembrie 2022 şi în anii 2023 – 2024.

Group

Recent, acest aşezământ de cult a fost vizitat de către Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, Alteţele Sale Regale Principele Radu de România şi Principesa Sofia, distinşi reprezentanţi ai Casei Regale şi autorităţi locale şi naţionale, se arată într-un comuncat al LIBERTY Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu