LIBERTY Galaţi lansează o nouă ediţie a Şcolii de Vară Recomandat

Joi, 14 Iulie 2022 12:04
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

LIBERTY Galaţi a lansat cel de-al unsprezecelea stagiu al Şcolii de Vară cu 37 de noi studenţi care vor lucra pe platforma siderurgică. Timp de zece săptămâni, studenţii vor fi implicaţi alături de mentori cu experienţă vastă în cadrul companiei LIBERTY Galaţi.
Scopul programului Şcoala de Vară este ca studenţii să înţeleagă industria siderurgică şi să contribuie cu idei inovatoare pe măsură ce industria se îndreaptă către un viitor cu emisii reduse de carbon. Şcoala de Vară face parte din programul de internship desfăşurat sub umbrela Academiei GREENSTEEL  LIBERTY Galaţi care îşi propune să atragă tineri specialişti în companie şi în industrie şi să întărească legătura cu mediul educaţional.
Ajay Aggarwal, Preşedinte LIBERTY Steel Group Europe şi Chairman of the Board LIBERTY Galaţi, s-a adresat studenţilor participanţi în proiect: "Vă felicit şi bun venit în acest program prestigios. Cu o istorie de peste 55 de ani în domeniul siderurgic, Liberty Galaţi îşi propune să revoluţioneze industria siderurgică şi să o transforme într-un viitor fără emisii de carbon până în 2030. Noile tehnologii pe care intenţionăm să le implementăm sunt unice în Europa şi în lume, iar planurile GREENSTEEL vor face istorie la Galaţi - vă invităm să fiţi parte din acest viitor. Echipa noastră joacă un rol cheie în această călătorie şi perfecţionarea forţei de muncă existente reprezintă o prioritate pentru noi, dar avem nevoie şi de sprijinul tinerei generaţii care poate contribui cu idei şi soluţii inovatoare. Vă aşteptăm la LIBERTY Galaţi şi invităm cât mai mulţi tineri să se bucure de această experienţă pe parcursul verii, să înveţe, să se dezvolte, să se distreze şi, la finalul stagiului, să se alăture companiei. Aş vrea să le mulţumesc mentorilor LIBERTY care se implică în program pentru a transmite expertiza lor noii generaţii".
De la lansarea programului, 440 de studenţi au absolvit Şcoala de Vară, iar 150 dintre ei s-au alăturat în timp companiei care oferă o experienţă reală de business şi de viaţă. În total, aproape 1.000 de studenţi au participat la sesiunile tematice organizate în cadrul companiei, 500 dintre ei au efectuat stagiul de practică alături de specialiştii în siderurgie, iar aproximativ 70 de studenţi au beneficiat de bursele acordate de LIBERTY Galaţi.
La începutul acestei săptămâni, LIBERTY Galaţi a lansat procedura de licitaţie pentru furnizarea tehnologiei noilor cuptoare electrice hibride, cu scopul de a-şi transforma operaţiunilor către producţia GREENSTEEL cu amprentă neutră de carbon până în 2030. Programul de transformare va fi sprijinit de Academia GREENSTEEL, care îşi propune să perfecţioneze echipa actuală a companiei şi să atragă tineri în industrie, precum şi de Fundaţia GFG, care derulează o serie de programe cu mediul educaţional cu profil tehnic din România, în scopul educării tinerii generaţii şi dezvoltării comunităţilor locale.
De asemenea, în acest an, Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi au lansat în premieră o clasă în sistem de învăţământ dual în cadrul Liceului Tehnologic "Paul Dimo", care le oferă tinerilor oportunităţi de învăţare şi dezvoltare. Astfel, 20 de elevi din clasa a IX-a se vor specializa în domeniul electric şi vor beneficia de burse oferite de Fundaţia GFG şi de sistemul educaţional dual care îmbină cunoştinţele teoretice predate de profesori cu activităţi practice susţinute de mentorii din LIBERTY Galaţi, se arată într-un comunicat al companiei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu