Locuri de muncă pentru gălăţenii de peste 45 de ani, mai uşor de găsit Recomandat

Sâmbătă, 01 Octombrie 2022 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În perioada ianuarie-august 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi au fost încadrate în muncă 2.539 de persoane, dintre care 1.089 de femei. Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1.256 au peste 45 de ani, 582 au vârsta mai mică de 25 ani, 384 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 234 au vârsta cuprinsă între 25-30 ani, iar 83 au vârsta cuprinsă între 30 şi 35 de ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.331 provin din mediul urban, iar 1.208 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane sunt cu studii liceale (741 de persoane), studii gimnaziale (716 persoane), urmate de cei cu şcoli profesionale/arte şi meserii (624 de persoane). Numărul celor cu studii superioare este de 283, al celor cu studii primare şi fără studii este de 139, în timp ce persoanele cu studii postliceale încadrate sunt în număr de 36. Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Galaţi, 751 de persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

"Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în perioada ianuarie-august 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 5.452 de persoane. Pentru mai multe informaţii despre activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, puteţi accesa www.anofm.ro", precizează AJOFM Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu