Lucrările de reabilitare de la Şcoala nr. 3, finalizate (FOTO) Recomandat

Marți, 20 August 2019 16:35
Publicat în Eveniment

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, marţi, 20 august 2019, că au fost finalizate lucrările la Şcoala gimnazială nr. 3 din Galaţi. Valoarea totală a lucrărilor este de 2.915.000 lei (cu T.V.A.), din care 2.477.929, 75 lei sunt bani europeni.

În incinta unităţii de învăţământ funcţionează şi Grădiniţa cu program normal nr. 35, ceea ce înseamnă că elevii şi preşcolarii vor începe noul an şcolar într-o clădire complet reabilitată. În total sunt 495 de beneficiari: elevi, preşcolari, cadre didactice, personal auxiliar şi personal nedidactic. În cadrul proiectului au fost realizate următoarele lucrări: anveloparea clădirii, montarea de centrale termice, înlocuirea tâmplăriei PVC, înlocuirea instalaţiilor electrice, reabilitare planşeului, înlocuirea conductelor de apă potabilă.

Municipalitatea precizează că derulează proiecte cu fonduri europene de aproximativ 100 de milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ din oraş. Două proiecte au fost deja finalizate, aşa cum este Şcoala gimnazială nr. 3 şi Şcoala Gimnazială nr.22, iar alte 3 sunt în implementare: Şcoala gimnazială nr. 40 ”Iulia Haşdeu”, Şcoala gimnazială nr. 33 şi Şcoala gimnazială ”Mihail Sadoveanu”.

"Am atras aproape 2,5 milioane de lei, bani europeni pentru această unitate de învăţământ în care funcţionează şi Grădiniţa nr. 35. Lucrările sunt finalizate, ceea ce înseamnă că peste 400 de elevi şi preşcolari alături de personalul didactic şi nedidactic îşi vor desfăşura activitatea în condiţii optime în acest an şcolar. Încă un proiect finalizat din cele 14 pe care le-am generat pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ din Galaţi. Acestea se află în diverse stadii de evaluare sau implementare", spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu