Mai mulți polițiști locali pe străzile din Galați Recomandat

Marți, 25 Octombrie 2022 11:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Având în vedere numărul mare de sesizări telefonice şi petiţii venite din partea gălăţenilor care reclamă o creştere a indisciplinei rutiere în rândul participanţilor la trafic, Poliţia Locală Galaţi prin intermediul Serviciului Siguranţă Rutieră, a demarat un amplu plan de măsuri. De menţionat că la nivelul instituţiei de ordine publică, în primele nouă luni ale anului 2022 au fost înregistrate un număr de 196 petiţii cu privire la nerespectarea circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, prin dispeceratul Poliţiei Locale, peste 2.100 de cetăţeni au semnalat fapte ce ţin de încălcarea legislaţiei rutiere (garaje/parcări blocate – 602 sesizări; parcări neregulamentare – 647 sesizări; parcare pe loc rezidenţial – 756 sesizări).
Practic, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră acţionează pentru prevenirea şi combaterea faptelor prevăzute în O.U.G nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice republicată cu modificări şi completări ulterioare, pe linie de oprire/staţionare neregulamentară.
De la începutul lunii octombrie, poliţiştii locali au aplicat un număr de 271 sancţiuni contravenţionale, în baza O.U.G nr. 195/2002, în sumă de 85.090 lei, precum şi 601 puncte penalizare. Amenzile au fost date pentru: oprire neregulamentară (219 - sancţiuni), staţionare (44 - sancţiuni), acces interzis (2 - sancţiuni), Legea nr. 448/2006 (2 - sancţiuni), HCL 243/2021 (4 - sancţiuni).
Trebuie menţionat că după acţiunile întreprinse în zone diferite ale oraşului, pentru autoturismele depistate oprite/staţionate neregulamentar, au fost întocmite un număr de 53 de dispoziţii de ridicare a maşinilor.
Pe toată perioada derulării planului de măsuri, se au în vedere măsuri de impunere a legii în domeniul siguranţei traficului şi circulaţiei rutiere. Astfel, până la finele acestui an efective sporite de poliţişti locali vor acţiona pe toate arterele municipiului în vederea fluidizării traficului rutier şi disciplinării conducătorilor auto.
Conform prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru oprire neregulamentară sancţiunile sunt cuprinse între 290 şi 435 lei (2-3 puncte penalizare), iar pentru staţionare neregulamentară între 580 şi 725 lei (4-5 puncte penalizare). De la intrarea în vigoare a HCL 339/2021, pentru fapte referitoare la circulaţia, oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor pe domeniul public sau privat al municipiului Galaţi, altele decât cele prevăzute în OUG 195/2002, sancţiunile sunt cuprinse între 700 şi 2.500 lei.
Poliţia Locală face apel către participanţii la trafic de pe raza municipiului Galaţi, cu privire la respectarea legislaţiei rutiere, atât cea adoptată la nivel naţional, cât şi pe cea derivată din Hotărârile Consiliului Local, pentru asigurarea unui trafic în concordanţă cu necesităţile cotidiene şi eliminarea disconfortului creat prin nerespectarea prevederilor legale, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu