Mai multe persoane s-au ales cu dosar penal pentru ameninţarea unui jandarm Recomandat

Vineri, 05 Iunie 2020 11:24
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un jandarm gălăţean care îşi desfăşoară serviciul în cadrul unei structuri de ordine publică a fost ameninţat pe o reţea de socializare de către un grup de persoane.

Postarea a fost făcută pe contul personal de un tânăr nemulţumit de măsura punitivă luată împotriva sa şi a tatălui său de către subofiţerul jandarm, ambii depistaţi în timp ce încălcau prevederile ordonanţelor militare de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2. La momentul sesizării, postarea avea 821 de distribuiri, iar comentariile incitau la comiterea de acţiuni violente asupra jandarmului. Mai mult, postarea era însoţită de o serie de imagini surprinse cu jandarmul aflat în timpul liber, fapt ce a creat o stare de nelinişte colegului nostru şi familiei acestuia. Totodată, autorul postării solicita „distribuirea masivă” a acesteia.

Conform Deciziei nr.4546/2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public, motiv pentru care Jandarmeria Galaţi s-a sesizat din oficiu şi a întocmit actele de sesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor.

De asemenea, în urma activităţilor specifice desfăşurate au fost identificate şi alte persoane împotriva cărora vom aplica măsura sancţionării contravenţionale pentru proferarea de injurii şi expresii jignitoare.

În cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor a început urmărirea penală în rem pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare publică şi ultraj.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu