Mărturia denunţătoarei în cazul dr. Ţuţa: „Nu s-a mulţumit cu 300 de lei. Nu a refuzat 1.000”

Vineri, 10 Iulie 2015 08:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Femeia care a ajuns să facă un flagrant unui medic care nu îi opera soţul fără bani şi-a spus povestea. Este vorba despre urologul gălăţean Dumitru Ţuţa, care joi a fost arestat pentru 30 de zile la domiciliu pentru că a condiţionat actul medical şi a acceptat un plic conţinând 1.000 de lei după ce refuzase unul cu 300. Soţia pacientului, cea care a denunţat totul, a povestit, într-o înregistrare telefonică, chinul, disperaree, umilinţa care au făcut-o să dea totul în vileag.
„Nu l-au mulţumit 300 de lei. Mi-a zis ca eu râd de el mi-a zis «hai mă, ce, pleacă mă de aici, nici nu se discută, că ce, ţi-l trimit la Tulcea». Atunci am început să plâng şi să îi zic «dom' doctor, sunt şi eu o femeie de la ţară, am şi eu doi copii» iar el a spus «hai mă, nu mă lua tu pe mine cu de astea». I-am zis atunci «dom' doctor, dar cât să vă dau, spuneţi dumneavoastră, cât?». Iar el mi-a spus «nu ştiu, interesează-te». Am ieşit plângând din birou. M-am aşezat pe o piatră în curtea spitalului, eram disperată. Am dat telefoane şi mi-au spus rudele să merg la poliţie, la conducerea spitalului”, a spus într-o înregistrare telefonică femeia. Acolo, la conducerea spitalului, i s-au dat un pahar cu apă şi un covrig, deoarece biata femeia era evident şocată şi disperată şi abia se mai ţinea pe picioare. A fost apoi sunată de poliţişti, care, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au stabilit flagrantul de a doua zi.
„ M-am dus cu 1.000 de lei în cabinet, bani marcaţi. M-am gândit eu că atâta ajunge. El mi-a spus «ce faci, mă, m-ai sculat din somn?». Era la birou, fusese de gardă, fuma şi bea cafea. I-am spus «domnule doctor, v-am adus banii, mi-am vândut calul şi căruţa», iar el a zis «calul şi căruţa… trebuie să mi-l dai mie ca să îl călăresc… asta este!». Era într-o stare, nu ştiu, nu te puteai înţelege cu el. Nu puteai avea un dialog. Banii au rămas pe birou, nu i-a mai refuzat acum”, spune femeia, care a trebuit să treacă printr-un coşmar deoarece voia să îi salveze viaţa soţului şi nu avea bani.
În urma flagrantului, banii au fost găsiţi în biroul medicului. Dus în faţa instanţei după ce a fost ridicat de la spital, medicul, care nu şi-a recunoscut fapta, a susţinut că e nevinovat, că este victima unei înscenări. „Nu, nu sunt vinovat. Să lăsăm instanţa să îşi spună cuvântul. Nu spun nici că sunt vinovat nici că sunt nevinovat, deşi ştiu adevărul”, a spus medicul în timp ce era dus la instanţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu