Maşini furate, recuperate de poliţiştii gălăţeni

Vineri, 15 Decembrie 2017 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe parcursul anului 2017, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Compartimentul Trafic şi Furturi de Autovehicule au reuşit identificarea şi recuperarea unui număr de 20 autovehicule sustrase din ţări europene şi înmatriculate în România prin mijloace frauduloase. Este vorba despre autoturisme reprezentând o gamă variată de mărci şi modele, vehiculele făcând parte atât din categoria ”medie” cât şi din cea ”top class”, sustrase din Italia, Germania, Spania şi, mai nou, din Suedia, Norvegia şi Danemarca, a căror valoare totală de piaţă se ridică la suma de aproximativ 300.000 euro.
În luna decembrie, poliţiştii gălăţeni au recuperat două astfel de autoturisme, în valoare de 27.000 euro şi 18.000 euro, reclamate ca fiind sustrase, primul din Germania, cel de-al doilea din Italia. Maşinile au fost ridicate din posesia deţinătorilor şi indisponibilizate, urmând ca autorităţile din cele două state să fie informate despre identificarea acestora, prin intermediul canalelor de comunicare internaţională. În majoritatea cazurilor de acest fel, deţinătorii autoturismelor susţin că sunt cumpărători de bună credinţă şi că nu cunosc situaţia juridică a acestora, respectiv faptul că figurează ca fiind sustrase de pe teritoriul altor state europene.
Recomandarea poliţiştilor făcută persoanelor care se decid să achiziţioneze astfel de autoturisme aduse din afara ţării, este aceea de a se adresa reprezentanţilor Registrului Auto Român, în vederea verificării acestora, pentru a evita situaţia în care autoturismele date în urmărire internaţională vor fi ridicate şi indisponibilizate de organele judiciare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu