Matca: Munţi de gunoaie nereciclate şi depozitări de deşeuri necontrolate Recomandat

Miercuri, 25 Mai 2022 16:04
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarii de la Garda de Mediu au fost în inspecţie în comuna gălăţeană Matca având ca tematică verificarea verificarea stării de salubrizare a localităţii.
„Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Galaţi a efectuat o acţiune de inspecţie şi control la UAT Matca, în cadrul căreia au fost verificate aspecte privind stadiul de realizare a măsurilor prioritare de guvernanţă privind gestionarea deşeurilor municipale, obligaţiile pe care le au administraţiile publice locale (...). Ca urmare a verificării s-a identificat că UAT Matca nu a atins ţinta pentru reutilizare şi reciclare a deşeurilor reciclabile (minim 50% din cantitatea totală de deşeuri reciclabile existente în deşeurile municipale amestecate generate) şi existenţa de depozitări necontrolate de deşeuri în zone de pe teritoriul administrativ al comunei”, a informat Comisariatul Judeţean Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu.
Au fost stabilite măsuri cu termene de intrare în legalitate pentru neconformităţile constatate şi s-a aplicat o amendă în cuantum de 15.000 lei.

gunoaie matca

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu