Medicina şi ASE-ul, cele mai căutate facultăţi

Marți, 14 Iulie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de luni şi până sâmbătă, 18 iulie, în intervalul orar 9.00-15.00, absolvenţii de bacaluareat se pot înscrie la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, instituţie care şi-a propus ca cifră de şcolarizare nu mai puţin de 3.975 de locuri. Din acestea, locurile la buget sunt 1.908, la taxă – 1.789, iar 263 de locuri sunt destinate studenţilor străini din spaţiul non-UE - locuri CPV (cont propriu valutar). Din locurile de la buget, 17 sunt destinate tinerilor rromi, 10 - tinerilor bursieri din Republica Moldova care au promovat examenul de bacalaureat în România, 5 - tinerilor care au dat bacalaureatul în aceleaşi condiţii, dar nu au bursă. Înscrierile se pot face atât la sediile facultăţilor, cât şi pe platforma de preînscrieri, un avantaj pentru tinerii care vor să facă ceva economii, căci absolvenţii de Bacalaureat care vor să beneficieze de reducerea taxei de înscriere cu 10% (15 lei) pot profita şi se pot preînscrie la una dintre cele 13 facultăţi până sâmbătă, la ora 15.00.

Potrivit Biroului de Comunicare al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, în prima zi de înscrieri au fost 255 de candidaţi, care au depus 282 de fişe (diferenţă care rezultă din faptul că un candidat poate depune fişe la una sau mai multe facultăţi). „Cele mai căutate facultăţi sunt Medicina şi Farmacie (80 candidaţi), Economie şi Administrarea Afacerilor (40) şi Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (35)”.

Conform declaraţiilor secretarului comisiei de admitere, Vlad Ciprian, conferenţiar la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, „printre avantajele de a opta pentru una din facultăţile Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi avem cele mai mic taxe de şcolarizare din ţară, taxe care nu s-au mai majorat seminificativ în ultimii doi ani, dar şi o regie de cămin, de asemenea, extrem de mică, în comparaţie cu condiţiile de cazare – parchet în cameră, termopane, internet. În plus, s-au înfiinţat un centru de prim ajutor în campus, un centru de consiliere pentru noii veniţi, astfel încât aceştia să se adapteze la viaţa de cămin, de student, să le facem uşoară tranziţia. Nu în ultimul rând trebuie spus că avem condiţii foarte bune de cazare şi pentru perioada înscrierilor şi a probelor, iar cei înscrişi la noi nu mai plătesc cazarea pe perioada examenelor. Mai mult, însoţitorii acestora au o taxă de cazare de 10 lei pe noapte. Aşteptăm cât mai mulţi absolvenţi de bacalaureat să se înscrie”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu