Medicul urolog acuzat de luare de mită a fost trimis în judecată

Joi, 30 Iulie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi l-au trimis în judecată pe medicul Dumitru Ţuţa sub acuzaţia de luare de mită, ieri având loc primul termen de judecată în acest caz. Urologul este acuzat că ar fi primit 1.000 de lei de la un pacient. „Pretinderea mitei nu s-a făcut la modul direct. A dat de înţeles că ar pretinde o anumită sumă de bani, martora a înţeles despre ce e vorba, a făcut rost de bani, a venit, i-a pus pe masă şi medicul nu a respins oferta. Este vorba de suma de 1.000 de lei“, a precizat procurorul Alfredo Simionescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. 

Medicul a fost reţinut iniţial de procurori pentru 24 de ore şi prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorii au decis însă ca Dumitru Ţuţa să fie plasat în arest la domiciliu timp de 30 de zile. Medicul s-a declarat nevinovat şi aşteaptă verdictul Justiţiei în cazul său. 

„Nu, nu sunt vinovat. Să lăsăm instanţa să îşi spună cuvântul. Nu spun nici că sunt vinovat, nici că sunt nevinovat, deşi ştiu adevărul”, a declarat Dumitru Ţuţa când era prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. 

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă între 3 şi 10 ani de închisoare, dar şi interdicţia de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârşit fapta, pentru o anumită perioadă de timp.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu