METEO ALERT: Judeţul Galaţi, sub COD PORTOCALIU de ploi torenţiale, vijelii şi grindină Recomandat

Marți, 15 Iunie 2021 10:40
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite că în intervalul 15 iunie, ora 12.00 - 16 iunie, ora 23.00, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată şi intensificări ale vântului.

WhatsApp Image 2021 06 15 at 10.20.40

Astfel, potrivit sursei citate, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi cea mai mare parte a Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice şi izolat grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 25...35 l/mp şi pe spaţii mici 50...60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăşi 70...90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h şi vor fi vijelii.

Recomandări pentru populaţie

Având în vedere fenomenele meteorologice anunţate, Platforma Naţională de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă - fiipregatit.ro - transmite populaţiei o serie de recomandări. „Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. În situaţia manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi“, potrivit sursei citate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu