Metoda de înşelăciune ”Împrietenire” s-a lăsat cu percheziţii şi arestări

 
Joi, 14 Decembrie 2017 16:44
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat prin metoda”împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenţi”.
Poliţiştii din Constanţa, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 17 percheziţii la persoane bănuite de furt calificat prin metoda ”Împrietenire”. În urma acestor percheziţii 15 persoane au fost reţinute şi duse la audieri.
Infractorii îi păcăleau pe oameni că le fac demonstraţii sau că le oferă produse gratuite şi, după ce le câştigau încrederea, furau obiecte de valoare sau bani din locuinţele victimelor.
În sarcina membrilor grupării au fost reţinute, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infracţiuni de furt calificat, fapte comise în judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Argeş, Cluj, Braşov, Sibiu, Prahova şi în Bucureşti. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum şi alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.
În urma administrării probatoriului, 15 persoane au fost reţinute şi încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Constanţa, urmând a fi prezentate magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în care sunt cercetate 18 persoane. La acţiune au participat şi luptători de la serviciile pentru acţiuni speciale din Constanţa, Brăila şi Galaţi. Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Constanţa.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu