Miercurea Sirenelor: Exerciţiile de protecţie civilă continuă în judeţul Galaţi Recomandat

Marți, 06 Noiembrie 2018 14:58
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi anunţă populaţia că miercuri, 07 noiembrie 2018, de la ora 10.00, are loc un nou execiţiu de alarmare a populaţiei folosind sirenele.
"Miercuri 07 noiembrie 2018, în intervalul orar 10.00 - 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente şi în judeţul Galaţi.Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă. Prin modul de acţionare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice", a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.
Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu