×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 330

Minorităţile se simt ignorate de gălăţeni

 
Joi, 19 Decembrie 2013 01:09
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comunităţile interetnice din Galaţi se simt ignorate şi privite cu prejudecăţi de români. Aceasta a fost concluzia reprezentanţilor etniilor minoritare care s-au întâlnit marţi, când a fost organizată, în premieră, “Cafeneaua Publică a Minorităţilor”. Dezbaterea s-a desfăşurat la sediul Comunităţii Elene, cu o zi înainte de sărbătoarea naţională a minorităţilor. Scopul cafenelei publice a fost cunoaşterea şi împartăşirea priorităţilor minorităţilor din Galaţi pentru anul 2014. Printre participanţii s-au numărat reprezentanţi ai minorităţilor ruso-lipovene, greci, rromi, italieni şi evrei.

Tema dezbaterii publice a vizat un acord comun al problemelor care preocupă minorităţile active din Galati.

Concluziile “Cafenelei Publice a Minorităţilor” nu au fost tocmai de lăudat pentru majoritate. Din punctele de dezbatere a întâlnirii reiese că “în relaţia cu majoritatea predomină ignoranţa, la nivel informaţional, prezenţa prejudecăţilor, precum şi lipsa de educaţie interculturală”, explică Tamara Popa, organizatoarea evenimentului.

“În ceea ce priveşte căile de comunicare, reprezentanţii minorităţilor au concluzionat că cele cu impact sunt ziarele realizate în comunităţile lor, internetul, reţelele de socializare, precum şi limba naţională. Pentru comunicarea externă, chiar şi cu majoritatea, întâlnirile şi festivalurile interetnice sunt de un real folos”, spune Tamara Popa.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu