Moldovean descoperit la frontieră cu documente false în bagaje Recomandat

Luni, 31 Octombrie 2022 14:50
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier efectuează cercetări în privinţa unui bărbat de cetăţenie Republica Moldova, în bagajele căruia au fost descoperite două documente false total.
Astfel, în data de 31 octombrie 2022, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi - rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, un cetăţean din Republica Moldova.
În baza analizei de risc tactice, poliţistul de frontieră a solicitat lucrătorului vamal efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei şi bagajelor acesteia.
În urma controlului au fost descoperite ascunse în bagajele personale un permis de conducere şi o carte de identitate cu datele de indetificare ale altei persoane, ambele cu însemnele autorităţilor din Bulgaria, suspecte a fi false.
S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele  în cauză nu indeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false total.
Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că documentele nu îi aparţin şi sunt ale unui prieten din Bulgaria, iar el doar i le transportă întrucât îi sunt necesare în scopul angajării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, documentele fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, potrivit I.T.P.F. Iaşi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu