Morman de deşeuri potenţial contaminate, în faţa unui centru de carantină din Galaţi (FOTO/VIDEO) Recomandat

Miercuri, 01 Aprilie 2020 17:49
Publicat în Eveniment

Gălăţenii care locuiesc în zona în care este un imobil în care sunt plasate zeci de persoane aflate în carantină instituţionalizată sunt revoltaţi de mormanul de gunoi care se adună zilnic în faţa imobilului.

Astăzi, a sunat la redacţie o cititoare care ne-a sesizat de focarul de infecţie din zonă, dar şi mai mult era revoltată de poziţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Aceasta ne-a povestit că a telefonat de dimineaţă la DSP pentru a sesiza că gunoiul din faţa imobilului respectiv este un real pericol pentru oricine trece prin zonă, iar de la instituţia responsabilă cu sănătatea noastră i s-a răspuns ironic că DSP nu se ocupă cu ridicatul gunoiului şi să sune la Ecosal.

Reporterii noştri au fost la faţa locului şi au suprins cum din mormanele de gunoi, doi câini comunitari întindeau gunoiul pe peluză şi pe trotuar (vezi foto/video mai jos ↓).

Cine ar trebui să adune gunoiul de la centrele de carantină

De la biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi am aflat că ridicarea gunoiului de la centrele de carantină nu intră în atribuţiile Ecosal deoarece aceste deşeuri sunt considerate a fi potenţial contaminate, iar responsabilitatea revine DSP Galaţi.

Lămuriri suplimnetare ne-a oferit şi Instituţia Prefectului judeţului Galaţi care ne-a declarat că există o firmă specializată pentru colectarea deşeurilor contaminate sau potenţial contaminate, singura din Galaţi acreditată pentru aşa ceva, cu care DSP a încheiat contract să ridice deşeurile o dată la două zile, dar în actualul context pandemic, firma e depăşită de situaţie. Reprezentanţii Prefecturii Galaţi au ţinut să precizeze că se fac demersuri în regim de urgenţă pentru ca gunoiul de acolo să fie ridicat în fiecare zi.

Cantitatea mare de deşeuri care se adună în doar două zile se datorează faptului că mulţi dintre cei izolaţi primesc pachete cu mâncare de la rude, drept pentru care se adună în special multe ambalaje şi resturi de alimente.

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu