Muncitor strivit de cupa excavatorului pe care îl repara Recomandat

Miercuri, 11 Septembrie 2019 15:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost victima unui accident de muncă care s-a petrecut, marţi, 10 septembrie 2019, în apropierea localităţii gălăţene Umbrăreşti, la o balastieră unde încă nu s-au început lucrările de exploatare. Se aşteaptă autorizaţia pentru începerea lucrărilor de exploatare în balastieră, dar între timp în zona se află muncitori care au reparat utilajele. Unul dintre aceştia s-a ales cu fracturi costale după ce a fost lovit de cupa excavatorului pe care îl repara.

"O echipă de la ITM Galaţi s-a deplasat la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat. Ancheta o va face o comisie din cadrul societăţii respective. La finalul anchetei, firma va înainta dosarul către ITM şi abia atunci se va stabili dacă muncitorul este singurul vinovat sau mai sunt şi alţi factori care au dus la producerea accidentului de muncă. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale din Iaşi, care a suferit un accident în timp ce lucra la un utilaj. Bărbatul, mecanic de utilaj, efectua lucrări de reparaţii la un furtun hidraulic în timp ce cupa utilajului era ridicată. În momentul în care a slăbit furtunul, presiunea a scăzut, a curs ulei şi cupa a căzut peste muncitor. Se pare că acesta a ieşit singur de sub utilaj şi a fost văzut de un paznic, cei doi fiind singuri la acea oră în zona respectivă", a precizat Viorel Dumitru, ITM Galaţi.

Echipaje ale Ambulanţei au intervenit iniţial la faţă locului. "Victima prezenta fracturi costale şi a fost stabilizat de echipajul nostru, dar apoi a fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD şi pacientul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă", a declarat dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi. Şi poliţiştii au făcut cercetări la faţă locului şi au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Sursa foto: Facebook - Fii informat Umbraresti

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu