Muncitori români fraudaţi de compatrioţi în Norvegia. S-au trezit cu datorii de sute de mii de euro la bănci Recomandat

Miercuri, 08 Februarie 2023 09:42
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a transmis un comunicat de presă referitor la Acţiunea de informare publică privind conştientizare cetăţeni români care doresc să muncească în Norvegia.
„În scopul evitării exploatării cetăţenilor români care doresc să muncească în Norvegia, şi în vederea conştientizării acestora, pentru a nu cădea victime ale înşelătoriilor şi exploatării prin muncă pe teritoriul Norvegiei, Inspecţia Muncii transmite următoarele informaţii primite de la Ambasada României la Oslo:
«Din informaţiile oferite de Ambasada României la Oslo, a rezultat că cetăţeni români, aflaţi la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei, au devenit victime ale exploatării prin muncă şi/sau ai unor înşelătorii financiare. Muncitori români au fost fraudaţi de compatrioţi, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaţilor şi au accesat credite foarte mari, la diferite instituţii de credit din Norvegia, în numele şi pentru angajatul lor. Mulţi dintre aceştia au rămas în continuare cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. În timp ce plăţile au ajuns către angajator, facturile şi creanţele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant. Metodele folosite de fraudatori sunt: falsificarea foilor de salariu, falsificarea identităţii prin atribuirea de funcţii de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme in numele victimei. "Facilitatorii" solicită 20-30% din sumă, copie după paşaport, CNP Norvegian şi token bancar. Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii "împrumută" alte sume considerabile fără ştiinţa, dar cu documentele păgubitului.»”, potrivit comunicatului ITM Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu