NATO se antrenează pentru război în Galaţi (VIDEO) Recomandat

Joi, 26 Ianuarie 2023 09:33
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 600 de militari francezi şi 200 de vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România (ROU BG - FRAN FN), cu Franţa ca naţiune-cadru, şi elementul naţional de sprijin francez desfăşoară exerciţiul cu trageri de luptă „EAGLE MEDA 23”, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din localitatea Smârdan, judeţul Galaţi.
„Realizăm un exerciţiu cu trageri reale de luptă, este un exerciţiu complex pentru noi deoarece încercăm să combinăm diverse arme. Interesant pentru noi este că am început în octombrie implementarea grupurilor de luptă în România şi am fost în Cincu pentru câteva săptămâni pentru a ne antrena. Este timpul pentru noi să continuăm în afara bazei Cincu, în special în baza Smârdan, continuându-ne antrenamentul, să facem lucruri diferite, pe diferite terenuri de antrenament şi să continuăm antrenamentul şi cu aliaţii noştrii”, a precizat lt. col. Alexander de Feligonde.
Scopul principal al exerciţiului este antrenarea forţelor din cadrul Grupului de Luptă privind capacitatea rapidă de dislocare şi executarea unei misiuni de luptă, într-un scenariu fictiv, în cadrul unei operaţiuni NATO - Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, desfăşurate pe flancul de sud-est al Alianţei. În cadrul exerciţiului vor fi executate şi trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc, în număr de 13.
„Este un exerciţiu foarte interesant, un exerciţiu de tragere aşa cum puteţi vedea, întotdeauna mă bucur să fac parte din astfel de misiuni în care avem  artilerie, geniu şi cavalerie. E un exerciţiu interesant şi satisfăcător prin care putem să colaborăm împreună. Nu este dificil, toţi ne antrenăm împreună, coordonarea este bună, ne cunoaştem toţi misiunea şi e facil să o ducem la bun sfârşit”, a spus şi adjutant Romain.
Exerciţiul, despre care Monitorul de Galaţi a relatat AICI, se desfăşoară în perioada 23 - 27 ianuarie 2023. VEZI VIDEO mai jos!

Citeşte şi Militari americani la Galaţi. Instrucţie comună cu infanteriştii gălăţeni

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu