Navă de croazieră polară construită la Tulcea cu tablă groasă de Galaţi Recomandat

Joi, 13 Decembrie 2018 11:52
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tabla groasă navală produsă la Combinatul Siderurgic de la Galaţi este în prezent utilizată pentru construcţia unui important vas de croazieră şi de cercetare, care va explora mările nordice.

"Suntem extrem de mândri să fim parte a realizării navei «Le Comandant Charcot». Am pus la punct soluţii tehnice şi comerciale speciale pentru acest proiect de prestigiu, care demonstrează capabilitatea noastră de a livra pentru provocări noi şi dificile. Nu va fi doar o navă de croazieră şi de cercetare ci şi un punct de referinţă în privinţa respectării mediului înconjurător", a declarat Bogdan Grecu, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Construcţia vasului de explorare polară "Le Comandant Charcot" a început oficial cu ceremonia tradiţională de tăiere a primei table (foto), care a avut loc pe 6 noiembrie.

14Nava2

Nava va fi construită la Şantierul Naval VARD din Tulcea, parte a Grupului Fincantieri. "Le Comandant Charcot" va fi operată de firma franceză PONANT, începând cu anul 2021. Conform armatorului, nava va explora zona Polului Nord atât ca navă de croazieră cât şi ca laborator ştiinţific destinat unor misiuni operaţionale şi de cercetare oceanografică. Acesta va fi primul vas de explorare care va depăşi standardele de mediu stabilite în reglementările internaţionale. Astfel, "Le Comandant Charcot" va avea o propulsie hibridă: electrică, dar şi pe gaz natural lichefiat.

"Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocaţie, cu o adevarată pasiune pentru navigatie, Jean - Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expediţiilor polare franceze", a explicat PONANT.

Sursa foto: PONANT - SDI

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu