NewsAlert: Peste 1.000 de angajaţi ai Combinatului Siderurgic Galaţi protestează

 
Luni, 22 Ianuarie 2018 13:52
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Angajaţii combinatului siderurgic din Galaţi protestează, la această oră, în faţa sediului administrativ, nemulţumiţi de negocierile salariale care sunt în plină desfăşurare.
Siderurgiştii, care ar trebui să intre în tură la ora 14:00, au venit mai devreme pentru a protesta, aşa cum au făcut-o şi săptămâna trecută, numărul protestatarilor ajungând la peste 1.000 de persoane.
Muncitorii spun că i-ar mulţumi o creştere salarială de minim 100 de euro, iar dacă nu li se vor majora salariile, oamenii sunt hotărâţi să continue acţiunile de protest.
Ca replică la acţiunile de protest ale salariaţilor, Conducerea ArcelorMittal Galaţi a transmis un comunicat de presă în care face apel la responsabilitate: "Combinatul îşi menţine angajamentul de a îmbunătăţi situaţia socială a angajaţilor, dar pe fundamentul asigurării viitorului combinatului. Discuţiile trebuie să continue, în cadrul legal. Împreună, am trecut prin opt ani consecutivi cu pierderi, susţinuţi de compania-mamă prin investiţii fără precedent, atât în oameni cât şi în tehnologie. Combinatul se află acum pe drumul cel bun şi aproape de o revenire, mulţumită eforturilor tuturor. Nu ar trebui să punem în pericol ceea ce am realizat cu toţii. În ansamblu, propunerea noastră actuală de creştere a veniturilor este cu până la 9% peste rata inflaţiei de anul trecut, care a fost de 3%, adică în total 12% - pentru cele mai mici salarii. Ne bazăm pe responsabilitatea şi înţelepciunea colegilor noştri, care înţeleg că orice escaladare nedorită, ilegală sau violentă a situaţiei nu poate aduce mai multe resurse pentru creşterea salariilor şi că asemenea situaţii trebuie abordate prin măsuri legale", se arată în comunicat.
Negocierea Contractului Colectiv de Muncă avea ca termen iniţial de finalizare data de 15 ianuarie, dar pentru că sindicatul nu a fost de acord cu propunerile salariale venite din partea patronatului, părţile au decis să prelungească negocierile până pe 26 ianuarie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu