Noi controale şi sancţiuni la centrele de permanenţă din judeţ Recomandat

Vineri, 22 Ianuarie 2021 14:29
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Casa de Asigurări de Sănătate Galaţi şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au continuat acţiunea de verificare a asigurării continuităţii asistenţei medicale primare în regim de gardă la 3 centre de permanenţă din comunităţile rurale, respectiv Corod, Cudalbi şi Vlădeşti. Dacă în urma cu o lună reprezentanţii celor două instituţii au avut neplăcuta surpriză să constate absenţa de la program a medicilor celor 3 unităţi - citeşte AICI, controlul din data de 20.01.2020 dovedeşte că acţiunea de la finele anului trecut a avut rezultatele aşteptate.  Astfel, la momentul controlului, centrele de permanenţă din Corod şi Cudalbi ofereau servicii medicale populaţiei.

A fost repetat controlul la unitatea din comuna Vlădeşti şi, nici de această dată nu era respectat programul de lucru corespunzător graficului de gărzi întocmit de coordonatorul centrului şi transmis CAS Galaţi. Prin urmare, medicul ce nu şi-a respectat obligaţiile contractuale şi datoria faţă de membrii comunităţii locale va fi sancţionat conform prevederilor legale. Totodată, acestuia nu îi vor fi plătite sumele reprezentând contravaloarea orelor de gardă ce trebuiau efectuate. Cele două sanţiuni aplicate pentru absenţă la unitatea din comuna Vlădeşti nu au fost aplicate aceluiaşi medic de familie. Cu ocazia deplasării, inspectorii CAS Galaţi au efectuat şi un control operativ la cabinetul unui medic de familie ce avea declarat programul de lucru la cabinet până la ora 22. Absenţa acestuia de la program va fi sancţionată în concordanţă cu prevederile contractuale.

„Este imbucurătoare apariţia efectelor pozitive ale acţiunilor de control. Ne aşteptăm ca prin intensificarea acestor acţiuni să crească ponderea medicilor responsabili, motiv pentru care dăm asigurări că nu vom tolera lipsa de respect faţă de cetăţenii ce ar trebui să beneficieze de servicii medicale şi nu vom accepta desconsiderarea bugetului fondului naţional unic al asigurărilor sociale de sănătate. Nu ne vom opri şi vom continua acţiunile de control. Doresc să subliniez faptul că scopul principal al acestei campanii este acela de a ne asigura că pacienţii au posibilitatea de a beneficia de serviciile medicale cuvenite. În niciun caz nu se urmăreşte creşterea sancţiunilor aplicate. Dovadă în acest sens fiind atât comunicatul de presă din data de 23.12.2020, cât şi corespondenţa purtată cu aceştia, prin care li se aducea la cunoştinţă continuarea acţiunii demarate la finalul anului trecut“, susţine George Toderaşc, directorul general al Casei de Sănătate Galaţi.

Conducererile celor două instituţii vor colabora în continuare pentru organizarea acţiunilor ce vizează verificarea asigurării continuităţii asistenţei medicale primare în regim de gardă la  centrele de permanenţă din judeţul Galaţi. Totodată, pe această cale, reprezentanţii comunităţilor locale sunt rugaţi să se implice, să nu tolereze situaţiile în care nu este asigurată permanenţa şi să sesizeze aceste aspecte.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu