Noi lucrări în cadrul proiectului „Sistem Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi“ la Tecuci şi Târgu Bujor Recomandat

Vineri, 18 Septembrie 2020 15:09
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunţat că au fost semnate contractele de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru închiderea depozitului neconform de la Rateş (Tecuci) şi pentru realizarea staţiilor de transfer şi de compostare a deşeurilor de la Tecuci şi Târgu Bujor. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 60 de milioane de lei.

„Implementarea celui mai performant sistem de management al deşeurilor din România intră într-o nouă etapă. După începerea lucrărilor la depozitul ecologic de la Valea Mărului, ne pregătim să demarăm noi lucrări - închiderea depozitului neconform de la Rateş şi realizarea a două staţii de transfer, una la Tecuci şi cealaltă la Târgu Bujor, precum şi a unei staţii de compostare la Tecuci. Fosta groapă de gunoi a Tecuciului va fi ecologizată, acoperită şi impermeabilizată. De asemenea, se vor realiza sisteme de colectare a gazului şi levigatului, precum şi sisteme de protecţie şi monitorizare a depozitului. Staţiile de transfer şi de compostare vor fi realizate după cele mai noi norme de mediu şi vor fi dotate cu toate echipamentele necesare, inclusiv containere de mari dimensiuni şi camioane de transport”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Închiderea depozitului de la Rateş (Tecuci) va fi realizată de către Asocierea Iridex Group Plastic SRL - Ispe Proiectare și Consultanţă, iar valoarea contractului este de 21.625.777 de lei, sumă care include şi partea de elaborare a proiectului tehnic. Staţiile de transfer şi de compostare de la Tecuci şi Târgu Bujor vor fi realizate de către Asocierea Iridex Group Plastic SRL - Cristilory Prod, iar valoarea contractului de proiectare și execuţie a lucrărilor este de 37.485.329 de lei. Lucrările sunt realizate din fonduri europene.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu