Noua fântână de la Potcoava, motiv de dispută între primar şi gălăţeni: "Data viitoare vă angajăm arhitect pe dvs." Recomandat

Marți, 05 Iulie 2022 16:15
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

"Aşa arată zona Trei Star – Potcoava azi. Are un aspect complet nou: spaţiul verde, aleile reconfigurate şi noua fântână oferă gălăţenilor de toate vârstele un loc adecvat pentru relaxare şi petrecere a timpului liber", a scris edilul Ionuţ Pucheanu astăzi, 05 iulie, pe facebook, adăugând şi o serie de imagini.

Postarea a adunat în puţin timp mii de reacţii şi sute de comentarii. Gălăţenii au părerile împărţite legate de noua înfăţişare a zonei, dar mai ales de noua fântână. La unele comentarii, edilul a ţinut să facă anumite precizări, răspunzând gălăţenilor care au sesizat anumite defecţiuni ale fântânii sau care nu s-au arătat foarte încântaţi de aceasta.

"Nu arată deloc aşa! Duminică, la prânz, abia se ridica apa zece centimetri şi funcţiona ca un aspersor", a scris o gălăţeancă. Primarul a răspuns: "Dacă aţi fi stat mai mult în zonă, aţi fi văzut şi altceva. E un program de jeturi care rulează. Conţin şi cele spuse de dvs. şi ce am postat eu". Gălăţeanca a replicat: "Eu am mai văzut asemenea fântâni, dar cu tot programul de jeturi, nu trebuie să împrăştie apa ca un aspersor. Pur şi simplu, se opreau". Dialogul s-a oprit.

Apoi, un alt gălăţean, deloc impresionat de fântână, i-a sugerat edilului să se inspire de pe Google şi să vadă cum arată astfel de fântâni în marile oraşe din ţară. Şi totul s-a transformat într-un dialog spumos.

"Mamă ce mişto... mai ales fântâna... Felicitări... Frumos la Galaţi... dacă vedeţi parcurile din Deva, Sibiu, Timişoara, Cluj... vă pleacă capul într-o parte...", a comentat gălăţeanul. "Tu le-ai văzut?", l-a întrebat edilul. "Îţi dai seama că le-am văzut... nu vorbesc din amintiri... luaţi exemplu... vă trimit poze dacă vreţi... să vedeţi cum arată un parc cu o fântână frumoasă... şi aia de la Brăila e mai frumoasă decât toate din Galaţi... Galaţi egal comuna cu blocuri. Google... Sibiu... fântâni parcuri... inspiraţi-vă domnule primar... succes", a răspuns gălăţeanul. "Data viitoare vă angajăm arhitect pe dvs.", a conchis primarul.

Alţi gălăţeni preferau fântâna veche: "Fântâna arteziană care a fost era mai frumoasă!". "Bravo... Acum are un aspect civilizat.../ Bucuria copiilor. Foarte frumos şi felicitări", sunt şi unele dintre comentariile apreciative.

Reamintim că lucrările de modernizare din zona Potcoava de Aur - Trei Star au fost realizate de asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - BTFarch Ro Company SRL. BTFarch Ro Company - proiectant şi au costat 10.557.534,30 lei fără TVA.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu